Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Δεν τον «σκότωσε» και το πλήρωσε

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Δεν τον «σκότωσε» και το πλήρωσε

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/8/2016 23:31
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Άγιαξ, πήρε νωρίς το προβάδισμα με τον Αθανασιάδη (4'), αλλά με δύο γκολ του Κλάασεν (45’, 87’) ο «Αίαντας» γύρισε το σκορ (2-1) στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στον ΠΑΟΚ… Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με το… καλημέρα κόντρα στον Άγιαξ, είχε μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο ο «Αίαντας» έμεινε ζωντανός και με δύο γκολ του Κλάασεν (45’, 87’) απέδρασε με νίκη-πρόκριση (2-1) από την Τούμπα, υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς να παίξουν στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα έδινε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο η ομάδα του Ίβιτς δεν αρκέστηκε στο σκορ του Άμστερνταμ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε φουριόζος στο ματς και στο 4’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κλάους. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Αθανασιάδης την έσπρωξε στα δίχτυα με το σώμα, «γράφοντας» το 1-0.

Ο Άγιαξ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να φανεί απειλητικός. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίζονταν άψογα το προβάδισμα και είχε μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Στο 23’ ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να νικήσει με προβολή τον Σίλεσεν, ενώ στο 26’ ο Έλληνας φορ βρέθηκε απέναντι στον Ολλανδό πορτιέρο, όμως το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Στο 32’ οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία, με τον Σατόφ να επιχειρεί το σουτ και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Ο Άγιαξ έμεινε ζωντανός και στο 45’ έφερε το σκορ στα ίσα. Ο Λέοβατς τράβηξε τον Φίρχεφερ, ο Τάιλορ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Κλάασεν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να είναι απειλητικός, σε αντίθεση με τον Άγιαξ, που δεν ανησυχούσε τους Θεσσαλονικείς. Στο 46’ η κεφαλιά του Ροντρίγκες πέρασε άουτ, ενώ στο 54’ ο Σίλεσεν μπλόκαρε το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα. Στο 70’ ο Ίβιτς πέρασε στο ματς τον Μυστακίδη και έξι λεπτά μετά ο Έλληνας άσος «άγγιξε» το 2-0 με κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε και τελικώς ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αστοχία του. Στο 87’ ο Κλάασεν με τρομερό σουτ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γλύκο, «παγώνοντας» την Τούμπα. Το 2-1 ήταν γεγονός και τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Άγιαξ χωρίς να απειλήσει σχεδόν καθόλου, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε μια «χρυσή» ευκαιρία να πάει στα πλει-οφ και να διεκδικήσει την είσοδο στους «χρυσοφόρους» ομίλους

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.