Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός (video)

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/7/2016 22:56
Με γκολ του Μολέντο (79’) ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 την ΑΪΚ στη Λεωφόρο και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ ενόψει της ρεβάνς στη Σουηδία.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Γιουροπα Λιγκ έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 1-0 την ΑΪΚ στη Λεωφόρο και θα ταξιδέψουν με προβάδισμα στη Σουηδία γα τη ρεβάνς των δύο ομάδων.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι δημιούργησε κλασικές φάσεις για να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη κινδύνεψε σε δύο περιπτώσεις για να δεχτεί εκτός έδρας γκολ. Ο Στιλ κράτησε το μηδέν και στο 79’ ο Μολέδο έδωσε τη λύση, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 με καρφωτή κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Η πρώτη μεγάλη φάση για το «τριφύλλι» ήρθε στο 5ο λεπτό με τον Μπέργκ, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και η φάση χάθηκε. Τέσσερα λεπτά μετά ο Λεντέσμα έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ιμπάρμπο, όμως το σουτ του Κολομβιανού ήταν άστοχο.

Η πρώτη και μοναδική απειλή της ΆΪΚ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 13’, όταν μετά από κόρνερ του Ισιζάκι, ο Μαρκάνεν πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Στιλ. Οι Σουηδοί περίμεναν τον Παναθηναϊκό πίσω από τη σέντρα και η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 34’. Ο Λεντέσμα έκανε μαγική μπαλιά στον Ιμπάρμπο, εκείνος τσίμπησε την μπάλα από τον Κάλργκρεν, όμως ο γκολκίπερ της ΆΙΚ κράτησε το μηδέν.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (56’) η ΆΙΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Κπόζο, ο Μπλόμπεργκ έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Στιλ έδιωξε. Παρά την είσοδο των Βιγιαφάνες και Λέτο, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύονταν να διασπάσει την άμυνα των Σουηδών και στο 75’ χρειάστηκε νέα μεγάλη επέμβαση του Στιλ για να κρατήσει το μηδέν. Μετά από την εκτέλεση κόρνερ, ο Μαρκάνεν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Άγγλος πορτιέρο με μία τρομερή απόκρουση έδιωξε την μπάλα.

Οι «πράσινοι» γλίτωσαν το γκολ και στο 79’ κατάφεραν να λύσουν το γόρδιο δεσμό. Μετά από σέντρα του Μέστο, ο Μολέντο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Στραματσιόνι πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα και το τελικό 1-0 δίνει στον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στη Σουηδία.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.