Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Μέσι

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Μέσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/7/2016 15:28
Ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 21 μηνών για χρέη ύψους 4,1 εκατ. ευρώ προς το ισπανικό δημόσιο. Εξαγοράσιμη η ποινή αφού δεν ξεπερνά τους 24 μήνες.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης αποφάσισε να καταδικάσει τον Λιονέλ Μέσι –και τον πατέρα του- με 21 μήνες φυλάκιση για φοροδιαφυγή. Μετά από έλεγχο των οικονομικών του για τις αποδοχές της περιόδου 2007-2009, διαπιστώθηκε ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είχε αποκρύψει ποσό ύψους 4,1 εκατ. ευρώ από την εφορία.

Ο Μέσι, κατά την ακρόαση του στο Δικαστήριο, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι συμπεριλαμβάνουν τα συμβόλαια που υπογράφει, αφού ο πατέρας του είναι εκείνος που έχει την πλήρη εποπτεία για τέτοια θέματα.

Πάντως, από τη στιγμή που η ποινή δεν ξεπερνά τους 24 μήνες, δεν τίθεται ζήτημα φυλάκισης, όπως αναφέρει ο ισπανικός νόμος. Ωστόσο, ο Μέσι θα είναι σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ θα κληθεί να πληρώσει βαρύ πρόστιμο. Παράλληλα, ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στο ισπανικό ανώτατο δικαστήριο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.