Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Στον τελικό η Βραζιλία!

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Στον τελικό η Βραζιλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/6/2013 00:01
Στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών για 3η συνεχόμενη φορά και 5η στο σύνολο θα βρεθεί η Βραζιλία, η οποία επικράτησε της Ουρουγουάης με 2-1 χάρη σε τέρμα του Παουλίνιο στο 86’, και θα διεκδικήσει στο «Μαρακανά» απέναντι σε Ισπανία ή Ιταλία το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Το διασταύρωνα των δύο ομάδων στα ημιτελικά του θεσμού, έφερε στην μνήμη πολλών, τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ του 1950 στο «Μαρακανά», όπου η Ουρουγουάη επικράτησε της διοργανώτριας Βραζιλίας με 2-1 και κατέκτησε το τρόπαιο υπό το βλέμμα χιλιάδων βραζιλιάνων.

Πλέον η ιστορία γράφτηκε αντίστροφα, καθώς με κεφαλιά του Παουλίνιο στο 86’, η Βραζιλία επικράτησε της «σελέστε» με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και προκρίθηκε για 3η συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει τις προηγούμενες δύο.

Η Ουρουγουάη έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ νωρίς στο παιχνίδι, με τον Φορλάν να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι, και τελικώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Φρέντ στο 41’.

Η ομάδα του Όσκαρ Ταβάρεζ δεν το έβαλε κάτω, και στο 48’ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Καβάνι, με τον άσο της Νάπολι να κάνει το 1-1, με τη «σελέστε» στη συνέχεια να σημειώνει άλλες 2 καλές στιγμές για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ωστόσο η είσοδος του Μπερνάρ στο 64’ αντί του Χουλκ, βοήθησε τα μέγιστα τη Βραζιλία η οποία ανέβασε ρυθμούς, και τελικώς ο μεταγραφικός στόχος της Τότεναμ, Παουλίνιο με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Νειμάρ, λύτρωσε την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ της «σελεσάο».

Έτσι, η Βραζιλία φιλοδοξεί να προσθέσει στην πλούσια τροπαιοθήκη της το 4ο τρόπαιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στην ιστορία της, και για να τα καταφέρει θα πρέπει να κερδίσει, υπό το βλέμμα των οπαδών της, τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.