Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Στα ημιτελικά μέσω πέναλτι η Πορτογαλία!

Euro 2016: Στα ημιτελικά μέσω πέναλτι η Πορτογαλία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/7/2016 00:49
Η Πορτογαλία επικράτησε με 5-3 στα πέναλτι της Πολωνίας (1-1 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro για δεύτερη σερί φορά. Λεβαντόφσκι (2’) και Ρενάτο Σάντσες (33’) οι σκόρερ, o Μπλαστσικόφσκι το χαμένο πέναλτι.

Παρότι δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη στη διοργάνωση (σε 90 λεπτά), η Πορτογαλία είναι στα
ημιτελικά του Euro! Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος απέκλεισε την Πολωνία στα πέναλτι (5-3, 1-1 κ.δ) και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο ή την Ουαλία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Πολωνία, η οποία άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από λάθος του Σέντρικ, ο Γκροσίτσκι έκανε τη σέντρα κι ο Λεβαντόβσκι από το ύψος του πέναλτι με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 2ο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Euro.

Η Πορτογαλία προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε στο 34’, με τον 18χρονο Ρενάτο Σάντσες. Ο νεοαποκτηθέντας άσος της Μπάγερν ισοφάρισε σε 1-1 με εξαιρετικό σουτ (και τη βοήθεια της κόντρας) και έγινε αυτόματα ο νεότερος σκόρερ στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει στην επανάληψη, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 60’ ο Ρονάλντο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά κλώτσησε… αέρα, ενώ το ίδιο έπαθε στο 86’ χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να «γράψει» το 2-1. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, ο Γεντζέιτσικ «φλέρταρε» με αυτογκόλ, στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ σε προσπάθεια του να κόψει πάσα του Πέπε στον Ρονάλντο.

Η παράταση αποδείχθηκε άκαρπη, με την κούραση να κυριαρχεί στους ποδοσφαιριστές. Μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η εισβολή ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο και έτσι ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτι.

Η Πορτογαλία έκανε το 5x5 στις εκτελέσεις, ενώ αντίθετα ο Μπλαστσικόβσκι δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο. Ο Κουαρέσμα ευστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι και οι Ίβηρες είναι στα ημιτελικά για 4η φορά στις τελευταίες 5 διοργανώσεις!

Τα πέναλτι: Ρονάλντο 1-0, Λεβαντόφσκι 1-1, Ρενάτο Σάντσες 2-1, Μίλικ 2-2, Μουτίνιο 3-2, Γκλικ 3-3, Νάνι 4-3, Μπλαστσικόφσκι ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Πατρίσιο, Κουαρέσμα 5-3

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.