Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Το σήκωσε η Χιλή, μοιραίος ο Μέσι (video)

Κόπα Αμέρικα: Το σήκωσε η Χιλή, μοιραίος ο Μέσι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/6/2016 14:42
Στο ίδιο έργο θεατές! Η Χιλή για 2η σερί χρονιά κατέκτησε το Κόπα Αμερικά, επικρατώντας της Αργεντινής στην διαδικασία των πέναλτι (4-2) μετά το ισόπαλο 0-0 στον τελικό του επετειακού θεσμού. Μοιραίος ο Μέσι, έχασε το πρώτο πέναλτι.

Η κατάρα της Αργεντινής δεν έσπασε ούτε στο φετινό Κόπα Αμέρικα. Όπως και πέρσι, η Χιλή κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να επικρατήσει 4-2 και να κατακτήσει το δεύτερό της τρόπαιο, αφήνοντας την «αλμπισελέστε» χωρίς τίτλο από το 1993!

Η Αργεντινή δεν σκόπευε να χάσει τρίτο σερί τελικό τα τελευταία τρία χρόνια, μπαίνοντας πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Μάλιστα στο 21’ ο Ιγκουαΐν έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ σε τετ-α-τετ με τον Μπράβο.

Εφτά λεπτά μετά η Χιλή έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα, με τον Βραζιλιάνο Λόπες να δίνει δεύτερη κίτρινη στον Μαρσέλο Ντίας για «φράγμα» πάνω στον Μέσι. Ωστόσο, οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον διαιτητή να δείχνει απευθείας κόκκινη στον Ρόχο για φάουλ στον Βιδάλ.

Και οι δύο αποβολές ήταν αυστηρές, προκαλώντας εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές. Το δεύτερο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό, όμως οι δύο ομάδες είχαν δύο σπουδαίες στιγμές για να προηγηθούν. Στο 80’ ο Βάργκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομέρο από πλάγια θέση, ενώ στο 84’ το σουτ του Αγκουέρο από θέση βολής ήταν αποκαρδιωτικό.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου η Χιλή «άγγιξε» το γκολ στο 99’ όμως η κοντινή κεφαλιά του Βάργκας ήταν αδύναμη και δεν δυσκόλεψε τον Ρομέρο. Στο επόμενο λεπτό η Αργεντινή έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Μέσι να εκτελεί φάουλ, τον Αγκουέρο να κάνει την κεφαλιά και τον Μπράβο να πραγματοποιεί τρομερή απόκρουση, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτι και το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό, με τον Ρομέρο να αποκρούει το πέναλτι του Βιδάλ και τον Μέσι να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ! Ο Μπίλια δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπράβο και ο Φρανσίσκο Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό 4-2, χαρίζοντας στη Χιλή το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.