Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Στους «8» μέσω πέναλτι η Πολωνία

Euro 2016: Στους «8» μέσω πέναλτι η Πολωνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2016 18:47
Η Πολωνία επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της Ελβετίας (1-1 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro για πρώτη φορά την ιστορία της. Μπλαστσικόβσκι (39’) και Σακίρι (82’) οι σκόρερ, μοιραίος ο Τσάκα.

Η Πολωνία έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016. Οι «άσπροι αετοί» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Ελβετία ωστόσο πήραν την ιστορική πρόκριση στα πέναλτι (5-4) και πλέον περιμένουν τον νικητή του Κροατία – Πορτογαλία.

Οι Πολωνοί πήραν το προβάδισμα στο 39’ με γκολ του Μπλαστσικόβσκι, όμως οι Ελβετοί με μυθικό γκολ του Σακίρι (82’) έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο, ο Ντερτιγιόκ είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να δώσει το προβάδισμα στην Ελβετία, όμως το σκορ έμεινε αμετάβλητο...

Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, με τους Πολωνούς να εμφανίζονται απόλυτα ψύχραιμοι, κάνοντας το 5x5. Αντίθετα, ο Τσάκα έστειλε τη μπάλα άουτ και η Πολωνία με συνολικό σκορ 5-4 εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Τα πέναλτι: Λίχτσταϊνερ 1-0, Λεβαντόφσκι 1-1, Τσάκα άουτ, Μίλικ 1-2, Σακίρι 2-2, Γκλικ 2-3, Σερ 3-3, Μπλαστσικόβσκι 3-4, Ροντρίγκες 4-4, Κριχόβιακ 4-5

Το ματς:


Euro 2016: Στους «8» μέσω πέναλτι η Πολωνία
Η Πολωνία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 2ο λεπτό. Ο Μίλικ προσπάθησε να κρεμάσει τον Ζόμερ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο επιθετικός του Άγιαξ αστόχησε με κεφαλιά, ενώ στο 19’ το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Στο 33’ ο Μίλικ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως και πάλι έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Φαμπιάνσκι μπλόκαρε την κεφαλιά του Σερ, ενώ στο 38’ ο Πολωνός πορτιέρο έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Τζεμαϊλί. Στο επόμενο λεπτό η Πολωνία κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Γκροσίτσκι, ο Μίλικ άφησε στον Μπλαστσικόβσκι και αυτός δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0.

Στην επανάληψη, η Ελβετία προσπάθησε να απαντήσει και στο 51’ είχε καλή στιγμή με δυνατό σουτ του Σακίρι, αναγκάζοντας τον Φαμπιάνσκι σε απόκρουση. Δύο λεπτά μετά ο Μπλαστσικόβσκι βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως ο Ζόμερ κατάφερε να απομακρύνει.

Οι Ελβετοί πίεζαν για την ισοφάριση και στο 73’ έφτασαν κοντά στο 1-1, όμως ο Φαμπιάνσκι έδιωξε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες. Πέντε λεπτά μετά ο Σεφέροβιτς σημάδεψε το δοκάρι, όμως στο 82’ ο Σακίρι έφερε το σκορ στα ίσα με ένα μυθικό γκολ. Ο άσος της Στόουκ με τρομερό ψαλιδάκι από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη γωνία της πολωνικής εστίας, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου η Ελβετία «άγγιξε» την ανατροπή. Στο 96’ η λόμπα που επιχείρησε ο Σακίρι πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 113’ ο Ντερτιγιόκ βρέθηκε απέναντι στον Φαμπιάνσκι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά. Ο ίδιος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής στο 118’, όμως ο Πολωνός πορτιέρο ήταν ξανά νικητής.

Η Πολωνία γλίτωσε το γκολ, πήγε το παιχνίδι στα πέναλτι και εκεί πήρε τη νίκη με 5-4, ευστοχώντας σ’ όλες τις εκτελέσεις. Αντίθετα, ο Τσάκα έστειλε τη μπάλα άουτ, επιτρέποντας στους Πολωνούς να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «8».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.