Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Προκρίθηκε η Ιρλανδία, έξω οι Τούρκοι

Euro 2016: Προκρίθηκε η Ιρλανδία, έξω οι Τούρκοι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/6/2016 23:59
Με γκολ του Μπρέιντι στο 84', η Ιρλανδία κέρδισε με 1-0 την Ιταλία και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16», αφήνοντας εκτός την Τουρκία, που περίμενε για πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων.

Ιστορική νίκη για την Ιρλανδία! Η «πράσινη αρμάδα» κέρδισε με 1-0 την βαθμολογικά αδιάφορη Ιταλία και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Ιρλανδοί εξασφάλισαν ένα από τα τέσσερα εισιτήρια των καλύτερων τρίτων, αφήνοντας εκτός την Τουρκία, που περίμενε μέχρι το τέλος για την πρόκριση.

Το παιχνίδι είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και οι Ιρλανδοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 9’, με το σουτ του Χέντρικ να περνά ελάχιστα άουτ. Έντεκα λεπτά μετά ο Σιρίγκου πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Μέρφι, κρατώντας το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Η πρώτη ευκαιρία για την Ιταλία ήρθε στο 53', με τον Τζάτζα να πιάνει δυνατό σουτ στην κίνηση και τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ο Ογκμπόνα έβαλε σωτήρια την κόντρα σε σουτ του Κόουλμαν, ενώ στο 77’ η Ιταλία είχε δοκάρι με σουτ του Ινσίνιε.

Η Ιρλανδία γλίτωσε το γκολ και στο 84’ πήρε το προβάδισμα με κεφαλιά του Μπρέιντι. Η Ιταλία δεν κατάφερε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση.

Οι Ιρλανδοί εξασφάλισαν την ιστορική πρόκριση για τους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την διοργανώτρια Γαλλία. Μάλιστα έχουν μεγάλη ευκαιρία για εκδίκηση, καθώς στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2010 είχαν χάσει την πρόκριση από τους Γάλλους από γκολ-χέρι του Τιερί Ανρί.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Ιταλία 6 (3-1)
2. Βέλγιο 6 (4-2)
3. Ιρλανδία 4 (2-4)
4. Σουηδία 1 (1-3)

Η ειδική βαθμολογία για τους 3ους:


1. Σλοβακία 4 (3-3) [Group B]
2. Ιρλανδία 4 (2-4) [Group E]
3. Πορτογαλία 3 (4-4) [Group F]
4. Β. Ιρλανδία 3 (2-2) [Group C]
----------------------------------------------
4. Τουρκία 3 (2-4) [Group D]
5. Αλβανία 3 (1-3) [Group A]

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.