Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Πρωτιά με Γκόμεθ η Γερμανία, τρίτη και περιμένει η Β. Ιρλανδία

Euro 2016: Πρωτιά με Γκόμεθ η Γερμανία, τρίτη και περιμένει η Β. Ιρλανδία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2016 20:53
Με γκολ του Μάριο Γκόμεθ (29’), η Γερμανία κέρδισε με 1-0 την Β. Ιρλανδία και εξασφάλισε την πρωτιά του 3ου ομίλου. Τερμάτισαν 3οι και περιμένουν οι Β. Ιρλανδοί που γλίτωσαν ήττα με βαρύτερο σκορ. Προκρίθηκαν οι Σλοβάκοι.

Η Γερμανία κέρδισε με το φτωχό 1-0 την Β. Ιρλανδία και εξασφάλισε την πρωτιά του πρώτου ομίλου, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τους Πολωνούς. Τα «πάντσερ» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο πέτυχαν μόλις ένα γκολ με τον Μάριο Γκόμεθ (29’).

Από την πλευρά της, η Β. Ιρλανδία τερμάτισε 3η, γλιτώνοντας μια βαριά ήττα που θα της έκανε πιο δύσκολο το έργο για την πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων. Οι Βρετανοί έχουν τρεις βαθμούς και τέρματα 2-2 και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Παράλληλα, η νίκη των Γερμανών επέτρεψε στην Σλοβακία να «σφραγίσει» την πρόκριση για τους «16», αφού θα βρίσκεται σίγουρα μέσα στους καλύτερους τρίτους ότι και να γίνει στους άλλους ομίλους.

Το ματς:


Euro 2016: Πρωτιά με Γκόμεθ η Γερμανία, τρίτη και περιμένει η Β. Ιρλανδία
Η Γερμανία ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Στο 8’ ο ΜακΓκόβερν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μίλερ και τέσσερα λεπτά μετά ο Β. Ιρλανδός πορτιέρο είπε «όχι» και σε κοντινό πλασέ του Γκέτσε. Η Β. Ιρλανδία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και το γκολ ήταν θέμα χρόνου…

Στο 22’ ο Μίλερ αστόχησε από εξαιρετική θέση και πέντε λεπτά μετά ο ίδιος σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά-ψαράκι. Το γκολ των Γερμανών ήρθε τελικά στο 29’ με τον Γκόμεθ να ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Μίλερ. Στο 34’ η Γερμανία είχε δεύτερο δοκάρι με σουτ του Μίλερ και στο 41’ ο Γκόμεθ αστόχησε παρότι βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Β. Ιρλανδία δεν βρήκε χώρους για να «χτυπήσει» στην κόντρα και στάθηκε τυχερή που δεν δέχτηκε δεύτερο τέρμα. Στο 52’ ο Γκέτσε νικήθηκε ξανά από τον ΜακΓκόβερν και στο επόμενο λεπτό ο άσος της Μπάγερν δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κοντινή προβολή. Μάλιστα, τρία λεπτά μετά ο Λεβ τον αντικατέστησε, ρίχνοντας στο ματς τον Σούρλε.

Στο 59’ ο ΜακΓκόβεν απόκρουσε το σουτ του Κεντίρα και στην επαναφορά ο Γκόμεθ δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι. Ο φορ της Μπεσίκτας έψαχνε το δεύτερο γκολ όμως στο 80’ είδε τον ΜακΓκόβερν να πραγματοποιεί νέα τρομερή επέμβαση σε προσπάθεια του να σκοράρει με κεφαλιά. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και τα «πάντσερ» εξασφάλισαν την πρωτιά στην ισοβαθμία με τους Πολωνούς.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου:


1. Γερμανία 7 (3-0)
2. Πολωνία 7 (2-0)
3. Βόρειος Ιρλανδία 3 (2-2)
4. Ουκρανία 0 (0-5)

Η ειδική βαθμολογία για τους 3ους


1. Σλοβακία 4 (3-3) -3αγ
2. Β.Ιρλανδία 3 (2-2) -3αγ
3. Αλβανία 3 (1-3) -3αγ
4. Πορτογαλία 2 (1-1) -2αγ
-----------------------------------------
5. Τσεχία 1 (2-3) -2αγ
6. Σουηδία 1 (1-2) -2αγ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.