Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Θρίαμβος για Β. Ιρλανδία! (video)

Euro 2016: Θρίαμβος για Β. Ιρλανδία! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2016 20:57
Την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε Euro πανηγυρίζει η Β. Ιρλανδία. Με κεφαλιά του ΜακΌλεϊ (49’) και κοντινό πλασέ του ΜακΓκιν (90+6’), οι Βρετανοί νίκησαν με 2-0 την απογοητευτική Ουκρανία και έμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Ιστορική ημέρα για το ποδόσφαιρο της Β. Ιρλανδίας! Οι Βρετανοί νίκησαν με 2-0 την Ουκρανία, πήραν την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έθεσαν υποψηφιότητα για πρόκριση στους «16».

ΜακΌλεϊ (49’) και ΜακΓκιν (90+6’) ήταν οι «χρυσοί» σκόρερ για τους Β. Ιρλανδούς που έφτασαν τους τρεις βαθμούς και μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση. Αντίθετα, η Ουκρανία ήταν απογοητευτική, δεν θύμισε σε κανένα σημείο την ομάδα που… κοίταξε στα μάτια την Γερμανία και έμεινε χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.

Το ματς:


Euro 2016: Θρίαμβος για Β. Ιρλανδία! (video)
Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας στο πρώτο μέρος, αφού οι δύο ομάδες υπέπιπταν σε αρκετά λάθη και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η Ουκρανία είχε φλύαρη κατοχή και δεν κατάφερε να ανησυχήσει τους Β. Ιρλανδούς, όντας το… φάντασμα της ομάδας που είχε βάλει αρκετά προβλήματα στους Γερμανούς –κυρίως- στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα των δύο ομάδων για την πρώτη αγωνιστική.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Βρετανοί κέρδιζαν μέτρα και στο 34’ είχαν την μοναδική σπουδαία φάση στο πρώτο μέρος. Μετά από κόρνερ του Γουόρντ, ο Κάθκαρτ έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’), η Ουκρανία είχε την πρώτη καλή στιγμή με κεφαλιά του Ζελεζνιόβ, αλλά ένα λεπτό αργότερα η Β. Ιρλανδία άνοιξε το σκορ!

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νόργουντ, ο ΜακΌλεϊ σκόραρε με κεφαλιά και πέτυχε το πρώτο γκολ της Β. Ιρλανδίας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Ουκρανία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και είχε δύο καλές ευκαιρίες με κεφαλιά του Σελεζνιόβ (51’) και εκτέλεση φάουλ του Κονοπλιάνκα (54’). Το παιχνίδι πήγε να αποκτήσει ρυθμό, όμως στο 58’ ο Τσέχος διαιτητής, Πάβελ Κραλόβετς, το διέκοψε λόγω χαλαζόπτωσης!

Η διακοπή κράτησε περίπου τρία λεπτά, όμως έκοψε τον ρυθμό που πήγαν να βρουν οι Ουκρανοί. Γιαρμολένκο και Κονοπλιάνκα βρέθηκαν σε κακή ημέρα και η Ουκρανία προσπαθούσε να απειλήσει με τους 19χρονους Κοβαλένκο και Ζίντσενκο. Ο πρώτος είχε δύο κακά σουτ, ενώ ο δεύτερος απείλησε με κεφαλιά στο 85’, χωρίς να ανησυχεί τον ΜακΓκρόβερν. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Β. Ιρλανδός πορτιέρο έδιωξε το μακρινό σουτ του Γιαρμολένκο (89’) και στις καθυστερήσεις η Β. Ιρλανδία «κλείδωσε» τη νίκη με κοντινό πλασέ του ΜακΓκιν.

Τα γκολ:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.