Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Πρόκριση στο 90’ για Γαλλία (video)

Euro 2016: Πρόκριση στο 90’ για Γαλλία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2016 00:01
Η Αλβανία με άριστο στήσιμο από τον Ντε Μπιάζι κράτησε για 89 λεπτά το μηδέν απέναντι στην Γαλλία, όμως οι «τρικολόρ» με δύο γκολ στο φινάλε (90’ Γκριεζμάν, 90+5’ Παγιέτ) πήραν τη νίκη με 2-0 και «σφράγισαν» την πρόκριση για τα νοκ-άουτ.

Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην μαχητική Αλβανία και χρειάστηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά για να πάρει τη νίκη με 2-0 και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16».

Η ομάδα του Τζιάνι Ντε Μπιάζι έκλεψε τις εντυπώσεις, «κλειδώνοντας» για 89 λεπτά τους διοργανωτές, ενώ είχε δοκάρι με τον Μεμούσαϊ για να πάρει προβάδισμα μέσα στο Βελοντρόμ. Δοκάρι είχε και η Γαλλία, η οποία δεν πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες, και με γκολ των Γκριεζμάν (90’) και Παγιέτ (90+5’), έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16».

Αντίθετα, η Αλβανία έχασε και μαθηματικά τις ελπίδες για την 2η θέση και χρειάζεται τη νίκη κόντρα στην Ρουμανία προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων.

Το ματς:


Euro 2016: Πρόκριση στο 90’ για Γαλλία (video)
Η Γαλλία είχε την κατοχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ωστόσο δυσκολεύονταν να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Αλβανίας. Ο Ντεσάν επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Γκριεζμάν και Πογμπά, δίνοντας φανέλα βασικού σε Μαρσιάλ και Κομάν. Η ντρίπλα του τελευταίου στον Κουκέλι ήταν ότι πιο εντυπωσιακό είδαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Η Αλβανία έκοψε τον ρυθμό των διοργανωτών, πήγε το παιχνίδι στη δύναμη και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο στο πρώτο 45λεπτο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ντεσάν έριξε στο ματς τον Πογκμπά αντί του Μαρσιάλ, με αποτέλεσμα ο Παγιέτ να μετατοπιστεί στα άκρα. Μάλιστα στο 47’ ο άσος της Γουέστ Χαμ είχε καλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Πέντε λεπτά μετά, η Αλβανία «πάγωσε» το Βελοντρόμ, έχοντας δοκάρι με τον Μεμούσαϊ για να ανοίξει το σκορ.

Η Γαλλία ανέβασε την απόδοση της και στο 54’ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Πογκμπά δεν έπιασε την προβολή μετά από επικίνδυνη σέντρα του Παγιέτ. Οι «τρικολόρ» είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή της Αλβανίας, όμως το γκολ δεν έρχονταν… Στο 67’ ο Ζιρού δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ δύο λεπτά μετά ο Εβρά σημάδεψε το δοκάρι του Μπερίσα.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τα λεπτά περνούσαν και το άγχος βάραινε όλο και περισσότερα τα πόδια των Γάλλων, που δεν έβρισκαν τον τρόπο για να «ξεκλειδώσουν» την αλβανική ομάδα. Όλα έδειχναν ισοπαλία, ωστόσο στο 90’ ο νεοεισελθόντας Γκριεζμάν έλυσε το γόρδιο δεσμό... Μετά από σέντρα του Ραμί, ο επιθετικός της Ατλέτικο έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας τους διοργανωτές.

Η Αλβανία δεν μπόρεσε να απαντήσει και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παγιέτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα με εκπληκτικό τελείωμα εντός περιοχής.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Γαλλία 6 (4-1)
2. Ελβετία 4 (2-1)
3. Ρουμανία 1 (2-3)
4. Αλβανία 0 (0-3)

Το γκολ του Γκριεζμάν:




Το γκολ του Παγιέτ:




Η ντρίπλα του Κομάν:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.