Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Πήρε το ντέρμπι η Ιταλία

Euro 2016: Πήρε το ντέρμπι η Ιταλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/6/2016 23:53
Η Ιταλία κέρδισε με 2-0 το Βέλγιο στο ντέρμπι του 5ου ομίλου και έκανε μεγάλο βήμα για την πρωτιά του γκρουπ. Τζιακερίνι (32’) και Πελέ (90+3’) οι σκόρερ για τη «σκουάτρα ατζούρα».

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Ιταλία στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κέρδισε με 2-0 το «φλύαρο» Βέλγιο και ξεκίνησε επιβλητικά τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, ανεβαίνοντας με το… καλημέρα στην πρώτη θέση του γκρουπ.

Η «σκουάτρα ατζούρα» όντας εξαιρετικά στημένη, «κλείδωσε» τους Βέλγους που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην ιταλική άμυνα. Η ομάδα του Βίλμοτς περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή και στο 36’ ο Τζακερίνι έδωσε το προβάδισμα στους Ιταλούς, έπειτα από τρομερή μπαλιά του Μπονούτσι.

Το Βέλγιο δεν κατάφερε να βρει αντίδραση και στις καθυστερήσεις ο Πελέ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για τους παθιασμένους Ιταλούς, που το πανηγύρισαν με τη… ψυχή τους.

Το ματς


Euro 2016: Πήρε το ντέρμπι η Ιταλία
Το Βέλγιο πήρε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα της Ιταλίας. Οι «ατζούρι» όμως δεν άφηναν χώρους και το Βέλγιο προσπαθούσε να γίνει απειλητικό μόνο με μακρινά σουτ. Στο 10’ ο Μπουφόν αντέδρασε εξαιρετικά σε δυνατό σουτ του Ναινγκολάν, ενώ στο 22’ ο μέσος της Ρόμα απείλησε ξανά, με τη μπάλα αυτή τη φορά να περνάει άουτ.

Η Ιταλία είχε αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Βέλγιο και έψαχνε μια φάση για να «χτυπήσει». Αυτή ήρθε στο 31’, όταν μετά από τρομερή μπαλιά του Μπονούτσι, ο Τζακερίνι ξέφυγε από τον Αλντερβάιρελντ και με υποδειγματικό πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ιταλούς.

Το γκολ επηρέασε τους Βέλγους που λίγο έλειψε να δεχτούν ένα δεύτερο τέρμα… Στο 35’ ο Κουρτουά απόκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Καντρέβα και στο επόμενο λεπτό ο Πελέ αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, έπειτα από πάσα του Παρόλο. Η ομάδα του Βίλμοτς δεν κατάφερε να σε κανένα σημείο να αντιδράσει και η Ιταλία πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά στο δεύτερο μέρος, με το Βέλγιο να απειλεί για πρώτη φορά στο 54’. Ο Ντε Μπρούιν έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Λουκάκου, όμως αυτός σπατάλησε την ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο ίδιο λεπτό, η Ιταλία βγήκε στην επίθεση και ο Κουρτουά χρειάστηκε να επέμβει σε κεφαλιά του Πελέ, κρατώντας «ζωντανό» το Βέλγιο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν την πίεση τους, όμως η Ιταλία δεν… χαμπάριαζε. Οι παίκτες του Κόντε παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, δεν επέτρεπαν στους Βέλγους να φανούν απειλητικοί. Ενδεικτικό ότι η επόμενη φάση για το Βέλγιο ήρθε στο 82’, με τον νεοεισελθόντα Οριγκί να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Η πίεση των Βέλγων για το 1-1 άφηνε αρκετό χώρο στους Ιταλούς, που στο 85’ «άγγιξαν» το 2-0, με τον Κουρτουά να αποκρούει με το ένα χέρι το σουτ του Ιμόμπιλε. Πέντε λεπτά μετά, σε μια από τις λίγες φορές που η ιταλική άμυνα αδράνησε, ο Φελαινί δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Τελικά η Ιταλία όχι μόνο δεν δέχτηκε γκολ, αλλά πέτυχε και δεύτερο «σφραγίζοντας» τη νίκη. Στο 90+3’ ο Καντρέβα τροφοδότησε τον Πελέ και αυτός με τρομερό βολέ… τρύπησε τα βελγικά δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Όλος ο ιταλικός πάγκος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Μπουφόν –παρότι δεν είχε τελειώσει τυπικά το ματς- έτρεξε στην απέναντι εστία για να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη μαζί με τους συμπαίκτες του.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:


1. Ιταλία 3 (2-0)
2. Ιρλανδία 1 (1-1)
3. Σουηδία 1 (1-1)
4. Βέλγιο 0 (0-2)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.