Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Αποκλεισμός-σοκ για Βραζιλία, πέρασαν Περού-Εκουαδόρ (video)

Κόπα Αμέρικα: Αποκλεισμός-σοκ για Βραζιλία, πέρασαν Περού-Εκουαδόρ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/6/2016 13:42
Για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια, η Βραζιλία δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων του Κόπα Αμέρικα. Το Περού νίκησε τη «Σελεσάο» με 1-0 και την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας όμως το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με πεντακάθαρο χέρι! Στους «8» και το Εκουαδόρ που συνέτριψε 4-0 την Αϊτή.

Μετά την Ουρουγουάη, εκτός οκτάδας έμεινε και η Βραζιλία. Η «σελεσάο» ηττήθηκε με 1-0 από το Περού και τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός νοκ-άουτ σε Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια.

Κόπα Αμέρικα: Αποκλεισμός-σοκ για Βραζιλία, πέρασαν Περού-Εκουαδόρ (video)
Βέβαια, η ομάδα του Ντούγκα δικαιούται να φωνάζει, καθώς το νικητήριο γκολ του Ρουντιάζ στο 75' δε θα έπρεπε να μετρήσει, μιας και προέρχεται από καθαρό χέρι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαιτητής δεν καταλόγισε αμέσως το γκολ αλλά συζητούσε για αρκετά λεπτά με τους βοηθούς του, πριν πάρει τη… λάθος απόφαση.

Η Βραζιλία είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Γκαλέσε. Ο Περουβιανός γκολκίπερ έδιωξε στο 12’ το μακρινό σουτ του Φιλίπε Λουίζ, ενώ στο 26’ πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση με το ένα χέρι σε σουτ του 19χρονου Μπαρμπόσα, που πήρε τη θέση του Ζόνας στο αρχικός σχήμα. Δέκα λεπτά μετά, ο Γουίλιαν έστειλε τη μπάλα άουτ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 41’ ο Γκαλέσε είπε νέο «όχι» σε προσπάθεια του Μπαρμπόσα.

Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος η Βραζιλία δεν έβγαλε αντίστοιχες φάσεις, ενώ η πίεση της μετά το 1-0 αποδείχθηκε άκαρπη. Το Περού πήρε τη νίκη και «σφράγισε» την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία.

Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου που διεξήχθη νωρίτερα, το Εκουαδόρ νίκησε με 4-0 την -ήδη αποκλεισμένη- Αϊτή και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

Πρωταγωνιστής για το Εκουαδόρ ήταν ο Ένερ Βαλέντσια, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό ενώ ο ίδιος μοίρασε δύο ασίστ στα γκολ των Αγιόβι (20’) και Αντόνιο Βαλέντσια (78’). Ενδιάμεσα ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Νομπόα σκόραρε με όμορφο σουτ (78’), βάζοντας το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:


1. Περού 7
2. Εκουαδόρ 5
3. Βραζιλία 4
4. Αϊτή 0


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.