Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Με… υπογραφή Μόντριτς

Euro 2016: Με… υπογραφή Μόντριτς

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2016 17:55
Με γκολ-«φωτοβολίδα» του Λούκα Μόντριτς (41’) η Κροατία κέρδισε με 1-0 την Τουρκία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ έκανε η Κροατία. Η «χρβάτσκα» επικράτησε με 1-0 της Τουρκίας στο «Παρκ Ντε Πρενς» και εξασφάλισε το πρώτο της «τρίποντο» στη διοργάνωση.

Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 41ο λεπτό ο Λούκα Μόντριτς, σκοράροντας με φοβερό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής.

Οι Κροάτες είχαν την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και εκτός από το γκολ, είχαν και δύο δοκάρια για να επεκτείνουν το προβάδισμα τους. Αντίθετα, η Τουρκία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, αδυνατώντας να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Κροατίας.

Το ματς:


Euro 2016: Με… υπογραφή Μόντριτς
Η Κροατία προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, απειλώντας για πρώτη φορά στο 2ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Σρνα, ο Ράκιτιτς πετάχτηκε και έκανε την προβολή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Κροάτες είχαν την υπεροχή, όμως η Τουρκία έκλεινε όλους τους διαδρόμους προς την εστία της και δεν επέτρεπε στην ομάδα του Άντιτς να γίνει απειλητική. Όλα αυτά μέχρι το 27’, όταν ο Μπαμπατσάν χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές, αρχικά σε σέντρα του Σρνα και στη συνέχεια σε σουτ του Μπάντελ.

Δύο λεπτά μετά, η Τουρκία απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, καθώς μετά από σέντρα του Γκιονιούν, ο Τουφάν έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της κροατικής άμυνας, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Σούμπασιτς.

Η Κροατία γλίτωσε το γκολ και στο 41’ άνοιξε το σκορ χάρη στην κλάση του Λούκα Μόντριτς. Ο άσος της Ρεάλ είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο ύψος της περιοχής και με τρομερό σουτ στην κίνηση, την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα τη Τουρκίας , «γράφοντας» το 1-0 για τη «χρβάτσκα».

Η Τουρκία καλούνταν να αντιδράσει όμως οι δύο αστέρες της, Τουράν και Τσαλχάνογλου βρέθηκαν σε κακή ημέρα. Η Κροατία είχε τον έλεγχο και στο 51’ «άγγιξε» το 2-0 έχοντας δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σρνα. Τρία λεπτά μετά, ο αρχηγός της Κροατίας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, όμως δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Οι Κροάτες είχαν την πλήρη υπεροχή και στο 61’ απείλησαν ξανά με σουτ του Μπρόζοβιτς, το οποίο έφυγε μόλις άουτ.

Ο Φατίχ Τερίμ, βλέποντας την αποκαρδιωτική εικόνα της Τουρκίας, έριξε στο ματς τον Γιλμάζ αλλά και τον 18χρονο Μορ (υπέγραψε πρόσφατα στην Ντόρτμουντ), προσπαθώντας να δώσει… πνοή στην ομάδα του. Οι Τούρκοι κέρδισαν κάποια μέτρα, όμως η Κροατία ήταν αυτή που έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, έχοντας νέο δοκάρι στο 72’ χάρη σε κεφαλιά του Πέρισιτς.

Έξι λεπτά μετά ο Μπαμπατσάν χρειάστηκε να επέμβει σε κεφαλιά του Μπρόσοβιτς, ενώ στο 83’ ο Τούρκος πορτιέρο νίκησε σε τετ-α-τετ τον Πέρισιτς, κρατώντας το 1-0. Η Τουρκία αδυνατούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ και η Κροατία ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.