Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Ο Πικέ λύτρωσε τους Ισπανούς στο 87’

Euro 2016: Ο Πικέ λύτρωσε τους Ισπανούς στο 87’

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/6/2016 17:51
Με γκολ του Πικέ στο 87’ η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της Τσεχίας (1-0) και ξεκίνησε νικηφόρα την υπεράσπιση του τίτλου της. Σωτήρια επέμβαση του Ντε Χέα στις καθυστερήσεις.

Με το… δεξί ξεκίνησε η Ισπανία τις υποχρεώσεις της στο Euro 2016. Οι «φούριας ρόχας» κέρδισαν δύσκολα με 1-0 την Τσεχία και έπιασαν την Κροατία στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε 17 τελικές, όμως έπεσε πάνω στον τρομερό Πετρ Τσεχ, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει «όρθια» την Τσεχία. Ωστόσο, τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Ινιέστα βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Πικέ και ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα σκόραρε με κεφαλιά, λυτρώνοντας την Ισπανία.

Στις καθυστερήσεις βέβαια, οι Τσέχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως ο Ντε Χέα είπε «όχι» σε σουτ του Νταρίντα, κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Το ματς:


Euro 2016: Ο Πικέ λύτρωσε τους Ισπανούς στο 87’
Η Τσεχία πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, απειλώντας στο 4΄ με κεφαλιά του Σίβοκ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ροζίτσκι. Ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Ισπανία κέρδισε μέτρα και στο 16’ έφτασε μια «ανάσα» από το 1-0, με τον Τσεχ να διώχνει σωτήρια τη μπάλα σε κοντινή προβολή του Μοράτα.

Οι Τσέχοι περιορίστηκαν σε αμυντικό ρόλο και στο 29’ χρειάστηκαν νέα επέμβαση του Τσεχ σε προσπάθεια του Μοράτα για να κρατήσουν το μηδέν. Ο γκολκίπερ της Άρσεναλ ήταν εντυπωσιακός, αφού στο 40’ πραγματοποίησε διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Φάμπρεγκας και Νολίτο. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε στην Τσεχία, με τον Νέτσιντ να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Ντε Χέα με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Η Ισπανία ξεκίνησε «εκρηκτικά» το δεύτερο μέρος, έχοντας δύο κλασικές ευκαιρίες για προηγηθεί. Στο 46’ ο Σίβοκ «φλέρταρε» με το αυτογκόλ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσεχ είπε «όχι» σε προσπάθεια του Ράμος. Η Τσεχία κέρδισε κάποια μέτρα και στο 65’ είχε καλή στιγμή για το 1-0, με τον Φάμπρεγκας να διώχνει σωτήρια προ του Νέτσιντ.

Η πίεση των Τσέχων δεν κράτησε για πολύ και το σκηνικό μεταφέρθηκε και πάλι στην περιοχή του Τσεχ. Στο 70’ ο Άλμπα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσέχο πορτιέρο και στο 79’ η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Αντούριθ έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά ο Κρέιτσι έκανε σωτήριο τάκλιν στον Αλκάνταρα, όμως τελικά η πίεση των Ισπανών απέδωσε… καρπούς. Στο 87’ ο Ινιέστα έκανε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά και ο Πικέ με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας, «έγραψε» το 1-0. Στις καθυστερήσεις, η Τσεχία είχε «χρυσή» ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως ο Ντε Χέα αντέδρασε σωστά σε σουτ του Νταρίντα, κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.