Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Αγχωτική νίκη για Ελβετία

Euro 2016: Αγχωτική νίκη για Ελβετία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2016 17:56
Η Ελβετία τα… χρειάστηκε απέναντι στη μαχητική Αλβανία (έπαιζε με δέκα από το 36’) ωστόσο με γκολ του Σαρ (5’) πήρε τη νίκη με 1-0 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro. Σωτήρια επέμβαση του Σόμερ λίγο πριν το φινάλε.

Έστω και με αρκετό άγχος, η Ελβετία έκαμψε την αντίσταση της Αλβανίας (1-0) και έπιασε την Γαλλία στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου με τρεις βαθμούς.

Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με κεφαλιά του Σαρ, ενώ στο 36’ ο αρχηγός των Αλβανών, Λορίκ Τσάνα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η ομάδα του Πέτκοβιτς είχε ευκαιρίες και δοκάρι για να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως η Αλβανία έμεινε ζωντανή στο ματς χάρη στις αποκρούσεις του Μπερίσα. Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε ο Γκάσι βρέθηκε απέναντι στον Σόμερ, όμως ο Ελβετός πορτιέρο κράτησε το 1-0, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ταουλάντ και Γκράνιτ Τσάκα μπήκαν στα… βιβλία της ιστορίας του Euro, καθώς έγιναν τα πρώτα αδέρφια που τέθηκαν αντιμέτωπα σε παιχνίδι της διοργάνωσης.

Το ματς:


Euro 2016: Αγχωτική νίκη για Ελβετία
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Ελβετία, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκες, ο Σαρ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μπερίσα και έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, αφού κανείς Αλβανός δεν βρίσκονταν στο δεύτερο δοκάρι για να διώξει.

Οι Ελβετοί είχαν την υπεροχή και στο 15’ θα μπορούσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ με τον Σεφέροβιτς για ένα δεύτερο τέρμα, όμως αυτή τη φορά ο Μπερίσα αντέδρασε σωστά. Μετά το πρώτο 20λεπτο η Αλβανία κατάφερε να ισορροπήσει και στο 26’ απείλησε για πρώτη φορά με μακρινό σουτ του Τζάκα. Πέντε λεπτά μετά, η ομάδα του Ντε Μπιάζι έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση, καθώς ο Σαντίκου δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ζόμερ, ο οποίος έδιωξε με το πόδι το πλασέ του Αλβανού επιθετικού.

Η Ελβετία γλίτωσε την ισοφάριση και στο 36’ ο αρχηγός της Αλβανίας, Λορίκ Τσάνα αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόβοντας με το χέρι την μπάλα για να σταματήσει την επίθεση των αντιπάλων. Οι Ελβετοί θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, έχοντας δοκάρι στο 38’ με απευθείας φάουλ του Τζεμαιλί. Τρία λεπτά μετά ο ίδιος είχε νέα ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, όμως το σουτ του από το ύψος του πέναλτι πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Ελβετία είχε την υπεροχή και δημιούργησε ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Μπερίσα κράτησε ζωντανή την Αλβανία. Στο 53’ ο γκολκίπερ της Λάτσιο είπε «όχι» σε σουτ του Σεφέροβιτς και στο 67’ τον νίκησε ξανά, αυτή τη φορά σε τετ-α-τετ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ντε Μπιάζι έριξε στο ματς τον μέσο του ΠΑΟΚ, Έργκις Κάτσε, ο οποίος 81 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του είδε κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Μπεχράμι (πιο γρήγορη κάρτα σε παιχνίδι Euro μετά το 2004).

Η Ελβετία συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες, καθώς στο 75’ το σουτ του Εμπολό έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 80’ ο Μπερίσα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Σακίρι. Δευτερόλεπτα πριν, η Αλβανία ζήτησε πέναλτι για κράτημα στον Κάτσε από τον Λιχστάινερ, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».

Η γειτονική χώρα κράτησε το μηδέν και στο 87’ είχε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το σκορ στα ίσα. Ο Γκάσι βγήκε απέναντι από τον Σόμερ, όμως ο Ελβετός πορτιέρο πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση, κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.