Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εποχή Κετσπάγια στην ΑΕΚ

Εποχή Κετσπάγια στην ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/6/2016 14:18
Προπονητής της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την «Ένωση».

Σε εποχή Τιμούρ Κετσπάγια μπήκε η ΑΕΚ. Ο Γεωργιανός τεχνικός βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (5/6) στην Αθήνα και το μεσημέρι της Δευτέρας (6/6) ήρθε σε οριστική συμφωνία με την «Ένωση», υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στους «κιτρινόμαυρους» μετά τη θητεία του ως ποδοσφαιριστής και αναμένεται να πιάσει άμεσα δουλειά, οργανώνοντας την προετοιμασία της ομάδας.

Η ανακοίνωση και το βιογραφικό του Κετσπάγια:


"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της για τα επόμενα δύο χρόνια με τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1968 στην πόλη Γκάλι της Γεωργίας (τότε Σοβιετική Ένωση). Έπαιξε ποδόσφαιρο αρχικά στη Ντιναμό Σοχούμι, αλλά αναδείχθηκε στη Ντιναμό Τιφλίδας, με την οποία ήταν πρωταθλητής Γεωργίας (στα πρώτα αυτόνομα πρωταθλήματα της χώρας μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ) 1990 και 1991.

Από το 1991 έως το 1994 αγωνίστηκε στην Ανόρθωση Αμμοχώστου και το 1994 ήρθε στην ΑΕΚ, με την οποία έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ 1994-95, παρά το γεγονός ότι είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο χέρι στον πρώτο προκριματικό με τη Γκλάσγκοου Ρέιντζερς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε σε συνολικά 119 επίσημα ματς με 39 γκολ και πανηγύρισε τις κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας το 1996 και το 1997. Η παρουσία στην ελληνική ομάδα άνοιξε την πόρτα της πολύ ισχυρής Νιούκαστλ εκείνης της εποχής, στην οποία θα έμενε ως το 2000, με 109 αγώνες και 14 γκολ. Ακολούθησαν οι μεταγραφές του σε Γουλβς το 2000-01 (29-8) και Νταντί το 2011-02 (25-6) και το 2002 επέστρεψε στην Ανόρθωση, όπου έμεινε έως το 2007.

Από το 2004 έως την οριστική αποχώρησή του από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση το 2007 ο Τιμούρ Κετσπάγια ήταν παίκτης-προπονητής της Ανόρθωσης, την οποία οδήγησε στον τίτλο του πρωταθλήματος Κύπρου το 2005 και το 2008, αλλά και σε σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη: τον αποκλεισμό της Τραμπζονσπόρ στον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2005-06 και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09 με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό, την Ίντερ και τη Βέρντερ Βρέμης.

Το 2009 είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον Ολυμπιακό, τον οποίον οδήγησε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μόνο με νίκες και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στα προκριματικά και ακολούθησε μια πενταετία στην Εθνική Γεωργίας (2009-14) την οποία είχε υπηρετήσει και ως ποδοσφαιριστής στο χρονικό διάστημα 1992-2003 με 49 συμμετοχές και 16 γκολ. Στη Γεωργία είχε μια γενικά καλή παρουσία για τα δεδομένα της χώρας με 13 νίκες, 9 ισοπαλίες και 18 ήττες σε συνολικά 40 αγώνες.

Τελευταίος σταθμός της προπονητικής καριέρας του ήταν ο ΑΠΟΕΛ, τον οποίον οδήγησε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τον καθοδήγησε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2015-16 που κατέληξε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου
".

«Τα πάντα για να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που θέλει ο κόσμος»


Εποχή Κετσπάγια στην ΑΕΚ
Ο Κετσπάγια έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ΑΕΚ, δίνοντας την υπόσχεση πως θα δουλέψει σκληρά για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις:

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν σε μια ιστορική και μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ. Δεν θα αρχίσω να μιλάω για στόχους. Οι στόχοι είναι μπροστά μας και δεν χρειάζεται να τους λέμε συνέχεια. Μας περιμένει πολλή δουλειά και θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που περιμένει ο κόσμος, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν απαιτήσεις. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά. Έχουμε όρεξη, ξέρουμε τη δουλειά και μένει να το δείξουμε στο γήπεδο.

Για να πετύχει μια ομάδα χρειάζεται βοήθεια από όσους βρίσκονται γύρω της. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε επιτυχίες. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο. Όμως με δουλειά όλα μπορούν να γίνουν. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της διοίκησης για την εμπιστοσύνη
».

Ερωτηθείς αν τον προβλημάτισε κάτι απάντησε: «Δεν ξέρω τι έγινε με τον προηγούμενο προπονητή, αλλά τι θα κάνουμε τώρα. Έχω παρακολουθήσει την ομάδα. Θα χρειαστούμε αρκετή δουλειά. Η ομάδα έχει μεγάλους στόχους και ο πρώτος στόχος είναι νωρίς, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, τώρα τελείωσε η σεζόν κι ακόμη κάποιοι παίκτες έχουν υποχρεώσεις. Ξέρω την ομάδα, σε ποιο περιβάλλον έχω βρεθεί και ξέρω πως η διοίκηση θα είναι δίπλα στην ομάδα σε οτιδήποτε χρειαστώ».

Για τους συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν, είπε: «Έχω δύο δικούς μου ανθρώπους που είναι μαζί μου εδώ και δέκα χρόνια, έναν βοηθό και γυμναστή. Θα μιλήσουμε για την ομάδα και θα δούμε».

Για τις μεταγραφικές ανάγκες της ομάδας τόνισε: «Θα θέλαμε να ενισχυθούμε σε όλες τις γραμμές. Ακόμη και οι μεγαλύτερες ομάδες, που έχουν τα πάντα, κάνουν ανανεώσεις κι εμείς θα προσπαθήσουμε να φέρουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και θα είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.