Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το βίντεο-αφιέρωμα του Παναθηναϊκού για το έπος του «Γουέμπλει» (video)

Το βίντεο-αφιέρωμα του Παναθηναϊκού για το έπος του «Γουέμπλει» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/6/2016 18:53
Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. 45 χρόνια πέρασαν από το έπος του «Γουέμπλει» και η ΠΑΕ ετοίμασε βίντεο-αφιέρωμα για την πορεία του «τριφυλλιού» μέχρι τον τελικό.

Αναλυτικά, η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού για το έπος του «Γουέμπλεϊ» και το βίντεο με την πορεία της ομάδας:

«Το PAO TV ετοίμασε ένα αφιέρωμα στα 45 χρόνια από την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Παναθηναϊκού και βέβαια, στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο, τη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στον Άγιαξ.

Το έπος του «Γουέμπλεϊ» ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 1970 με την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ζενές Ες, την οποία η ομάδα του Φέρεντς Πούσκας διέλυσε με 5-0 στη Λεωφόρο. Στο δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την πανίσχυρη Σλόβαν, στα προημιτελικά πέταξε εκτός το αγγλικό μεγαθήριο της Έβερτον και στα ημιτελικά πέτυχε την απόλυτη ανατροπή κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, επικρατώντας 3-0 στη Λεωφόρο στη ρεβάνς της ήττας με 3-1 στο Βελιγράδι.

Ο τελικός της 2ας Ιουνίου 1971 στο λονδρέζικο στολίδι του «Γουέμπλεϊ» βρήκε τον Παναθηναϊκό του Πούσκας απέναντι στους «ιπτάμενους» Ολλανδούς του Άγιαξ που είχαν πρώτο βιολί τον αξεπέραστο Γιόχαν Κρόιφ. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0, αλλά η δόξα του έφτασε στα πέρατα της Γης
»


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.