Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Στα... αστέρια ο ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ: Στα... αστέρια ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/5/2016 22:16
Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και κατέκτησε την πρώτη θέση των πλει-οφ που του δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ροντρίγκες (18’) και Λουντ (26’) οι σκόρερ, σωτήρια επέμβαση του Γλύκου στο φινάλε.

Θέση στα… αστέρια έκλεισε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κράτησε στο 1-1 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, παρέμεινε αήττητος στα πλει-οφ και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ίβιτς μπήκε δυνατά στο ματς και στο 6ο λεπτό είχε σημαντική στιγμή με γυριστό σουτ του Μαλεζά, αναγκάζοντας τον Στιλ σε απόκρουση με το ένα χέρι. Η ευκαιρία των γηπεδούχων αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, καθώς στο 18’ ο Ροντρίγκες έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Μετά από λάθος του Αμπέντ, ο Πέλκας συνεργάστηκε με τον Κλάους και ο Ροντρίγκες με τρομερό σουτ «έγραψε» το 1-0.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε τον πλήρη έλεγχο, ωστόσο, ο Λουντ με ένα τυχερό γκολ, έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό κόντρα στη ροή. Στο 26’, ο Φινλανδός επιχείρησε μακρινό σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στον Βίτορ, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα. Οι «πράσινοι» χρειάζονταν ακόμα ένα γκολ, αφού ήθελαν μόνο νίκη για να πάρουν την πρώτη θέση. Ωστόσο, μέχρι το ημίχρονο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά την εστία του Γλύκου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα του Στραματσιόνι εμφανίστηκε αρκετά προσεκτική και ο ΠΑΟΚ, που βολεύονταν με το 1-1, ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 51’ με ένα σουτ του Λέοβατς και δέκα λεπτά μετά ο Στιλ έδιωξε την εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες.

Η πρώτη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 76’ με τον προωθημένο Κουτρουμπή να πλασάρει και τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Στραματσιόνι έριξε στο ματς τους Βλαχοδήμο και Πέτριτς και ο τελευταίος είχε τεράστια ευκαιρία στο 86’ για να δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Γλύκος με τρομερή επέμβαση καριέρας κράτησε το 1-1.

Στις καθυστερήσεις, οι «πράσινοι» κέρδισαν κόρνερ, ο Στιλ άφησε την εστία του, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στην 2η θέση (θα παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ).

Στο άλλο παιχνίδι, ο Πανιώνιος κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη και έκλεισε με νίκη τη σεζόν. Το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο και οι «κυανέρυθροι» πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Μασούρα (41’). Η «Ένωση», έχοντας στο βασικό της σχήμα τον Ζουκουλίνι (επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του) είχε δοκάρι στο 49’ με τον Αραβίδη για να φέρει το σκορ στα ίσα, ενώ ο Πανιώνιος απείλησε με Χαλκιαδάκη και Μασούρα για ένα δεύτερο τέρμα.

Η τελική βαθμολογία των πλει-οφ:


1. ΠΑΟΚ 12
2. Παναθηναϊκός 11
3. ΑΕΚ 9
4. Πανιώνιος 4

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.