Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε στην παράταση η Γιουνάιτεντ

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε στην παράταση η Γιουνάιτεντ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/5/2016 22:13
Με γκολ του Λίνγκαρντ στο 110’ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-1 την Κρίσταλ Πάλας στην παράταση (1-1 κ.δ) και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας για 12η φορά στην ιστορία της. Πάντσεον (78’) και Μάτα (81’) τα γκολ της κανονικής διάρκειας, βγαίνει Ευρώπη η Γουέστ Χαμ.

Κυπελλούχος Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια στέφθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν με 2-1 την Κρίσταλ Πάλας στην παράταση και κατέκτησαν το τρόπαιο για 12η φορά στην ιστορία τους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ κατακτήσεων της Άρσεναλ

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος, όμως η υπεροχή της δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Δύο φορές (7’, 10’) ο Ράσφορντ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως οι αμυντικοί της Κρίσταλ Πάλας έκαναν σωτήρια τάκλιν, κρατώντας το μηδέν. Μάλιστα, στο 18’ ακυρώθηκε τέρμα της Πάλας, καθώς ο Κλάτενμπεργκ δεν άφησε λανθασμένα το πλεονέκτημα για λογαριασμό του Γουίκαμ, που συνέχισε και νίκησε τον Ντε Χέα.

Στο 22’ η Γιουνάιτεντ «άγγιξε» ξανά το 1-0, όμως ο Χένεσεϊ σταμάτησε το σουτ του Μάτα. Δέκα λεπτά μετά ο Γουόρντ έδιωξε σχεδόν στη γραμμή τη μπάλα σε σουτ του Μαρσιάλ και δύο λεπτά μετά ο Ρούνεϊ έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ζαχά, που ήταν έτοιμος να «εκτελέσει» τον Ντε Χέα.

Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια τεράστια ευκαιρία για την Γιουάιτεντ... Στο 53’ η μπάλα στρώθηκε στον Φελαϊνί, όμως το σουτ του Βέλγου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Μαρσιάλ στο 61’ και λίγο αργότερα ήρθε η… τιμωρία. Στο 78’ ο Πάντσεον έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό σουτ, νίκησε τον Ντε Χέα «γράφοντας» το 1-0 για την Πάλας. Ο χορός του Άλαν Πάρντιου (προπονητής των Λονδρέζων) αμέσως μετά το γκολ έγινε… πρώτο θέμα στα social media.

Οι χαρές και τα… πανηγύρια όμως δεν κράτησαν για πολύ αφού στο 81’ ο Μάτα έφερε το σκορ στα ίσα με σουτ εντός περιοχής.. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας και ο νικητής θα κρίνονταν στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα, χάνοντας στο 105’ με δεύτερη κίτρινη τον Σμόλινγκ για τράβηγμα στον Μπολάσι. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, ο Ντε Χέα κράτησε ζωντανή την ομάδα του, νικώντας σε τετ-α-τετ τον Γκέιλ.

Η Κρίσταλ Πάλας δεν κατάφερε να σκοράρει και στο 110’ ο Λίνγκαρντ με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-1, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Γιουνάιτεντ. Η Κρίσταλ Πάλας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και όπως συνέβη και το 1990, οι «κόκκινοι διάβολοι» της στέρησαν το τρόπαιο.

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Γιουνάιτεντ, η Σαουθάμπτον εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η Γουέστ Χαμ απέκτησε το δικαίωμα να παίξει στα προκριματικά.

Τα γκολ:




Ο χορός του Πάρντιου στο 1-0:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.