Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Σκωτίας: Το σήκωσε μετά από… 114 χρόνια η Χιμπέρνιαν

Κύπελλο Σκωτίας: Το σήκωσε μετά από… 114 χρόνια η Χιμπέρνιαν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/5/2016 19:58
Με γκολ στις καθυστερήσεις, η Χιμπέρνιαν κέρδισε με 3-2 την Ρέιντζερς στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 114 (!) χρόνια.

Στις 26 Απριλίου του 1902 η Χιμπέρνιαν νίκησε με 1-0 την Σέλτικ και κατέκτησε το 2ο Κύπελλο Σκωτίας της ιστορίας της. Θα έπρεπε να περάσουν 114 χρόνια και δέκα χαμένοι τελικοί προκειμένου να επαναλάβει το επίτευγμα! Με γκολ του Γκρέι στις καθυστερήσεις, οι «Χιμπς» νίκησαν με 3-2 την Ρέιντζερς και κατέκτησαν το 3ο τρόπαιο στην ιστορία τους στο θεσμό.

Η Χιμπέρνιαν άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Στόουκς, όμως η Ρέιντζερς έφερε… τούμπα το ματς, ανατρέποντας το σκορ με τέρματα των Μίλερ (27’) και Χάλιντεϊ (64’). Ωστόσο στο 80’ ο Στόουκς με δεύτερο προσωπικό τέρμα ισοφάρισε σε 2-2 και στο 90+2’ ο Ντέιβιντ Γκρέι έριξε τη χαριστική βολή στους «διαμαρτυρόμενους», διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 για τους «Χιμπς».

Έτσι μετά τον αποκλεισμό στα πλει-οφ ανόδου, η Χιμπέρνιαν χρύσωσε το… χάπι, κατακτώντας το 3ο Κύπελλο της ιστορίας της, το οποίο συνδυάστηκε με εισιτήριο για το 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Στα αξιοσημείωτα πως οι «Χιμπς» έγιναν η πρώτη σκωτσέζικη ομάδα μετά την Ιστ Φάιφ το 1938 που κατακτά το Κύπελλο παίζοντας στη δεύτερη κατηγορία.

Άσχημες εικόνες στο φινάλε καθώς με το σφύριγμα της λήξης, χιλιάδες οπαδοί της Χιμπέρνιαν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να επιτεθούν στους παίκτες της Ρέιντζερς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.