Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Στα προκριματικά η Σίτι, στο Γιουρόπα η Σαουθάμπτον

Πρέμιερ Λιγκ: Στα προκριματικά η Σίτι, στο Γιουρόπα η Σαουθάμπτον

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/5/2016 19:21
Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Σουόνσι στο «Λίμπερτι» και εξασφάλισε την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Γιουρόπα Λιγκ η Σαουθάμπτον, θέλει Κυπελλούχο τη Γιουνάιτεντ για να βγει Ευρώπη η Γουέστ Χαμ.

Στην εξασφάλιση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ προχώρησε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Σουόνσι στο «Λίμπερτι» και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα προκριματικά, αφού υπερτερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με γκολ του Ιεανάτσο. Ωστόσο, η αδιάφορη Σουόνσι κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με εκτέλεση φάουλ του Αγιού.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Μάντσεστερ Σίτι θα τερμάτισε 4η εκτός εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίσει την Μπόρνμουθ με… 19 γκολ διαφορά. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν η Μπόρνμουθ κατέβει χωρίς γκολκίπερ και έτσι οι «πολίτες» έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά.

Στο Γιουρόπα η Σαουθάμπτον, έχασε και… περιμένει η Γουέστ Χαμ


Για δεύτερη σερί χρονιά, η Σαουθάμπτον κατάφερε να εξασφαλίσει έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι «Άγιοι» διέλυσαν με 4-1 την Κρίσταλ Πάλας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 5η θέση με +2 από την Γιουνάιτεντ, που έχει παιχνίδι λιγότερο. Στη χειρότερη περίπτωση η ομάδα του Κούμαν θα τερματίσει 6η, θέση που οδηγεί στα προκριματικά της διοργάνωσης

Στην 7η θέση υποχώρησε η Γουέστ Χαμ, η οποία ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Στόουκ και ελπίζει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό με την Κρίσταλ Πάλας.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ και θα μείνει εκτός Ευρώπης, εκτός αν κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ στον τελικό με τη Σεβίλλη. Σ’ αυτή την περίπτωση μάλιστα θα εξασφαλίσει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα ή τίποτα δηλαδή…

Προσπέρασε την Τότεναμ η Άρσεναλ


Με χατ-τρικ του Ζιρού, η Άρσεναλ κέρδισε με 4-0 την υποβιβασμένη Άστον Βίλα και όχι μόνο εξασφάλισε την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Αυτό συνέβη διότι η μισητή αντίπαλος των «κανονιέρηδων», Τότεναμ γνώρισε ήττα σοκ με 5-1 στην έδρα της υποβιβασμένης Νιούκαστλ (που έπαιζε με δέκα) και υποχώρησε στην 3η θέση. Έτσι, για 21η σερί σεζόν, η Άρσεναλ τερμάτισε πάνω από την Τότεναμ στην βαθμολογία!

Από την άλλη, Τσέλσι και Λέστερ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους παίκτες των «μπλε» να σχηματίζουν το guard of honour για να τιμήσουν την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι στο ξεκίνημα του αγώνα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.