Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/5/2016 19:49
Με τον Λουίς Σουάρες να πετυχαίνει χατ-τρικ (22’, 38’, 86’), η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 στην έδρα της Γρανάδα και κατέκτησε το 24o πρωτάθλημα της ιστορία της και 6ο τα τελευταία οχτώ χρόνια. Περιορίστηκε στη δεύτερη θέση η Ρεάλ, 2-0 την Λα Κορούνια με ισάριθμα γκολ του Ρονάλντο.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 την αδιάφορη Γρανάδα εκτός έδρας και με 5x5 τις τελευταίες αγωνιστικές (με 24-0 τέρματα), εξασφάλισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με +1 από την 2η Ρεάλ. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Καταλανών ήταν ο Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός πέτυχε χατ-τρικ (22', 38', 86') και έφτασε τα 14 γκολ στα τελευταία πέντε κρίσιμα παιχνίδια, οδηγώντας τους «μπλαουγκράνα» στον τίτλο.

Αυτό ήταν το 6ο πρωτάθλημα της Μπαρτσελόνα τα τελευταία οχτώ χρόνια και συνολικά το 24ο της ιστορίας της, μειώνοντας τη «ψαλίδα» από την πρώτη της κατάταξης Ρέαλ, που έχει 32. Η «βασίλισσα» έκανε το καθήκον της, κέρδισε με 2-0 την Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ» όμως το σερί 12 νικών που πέτυχε, δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τον τίτλο. Και τα δύο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε τα 50+ γκολ για 6η σερί σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σουάρες στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.