Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισοπαλία στην «ερυθρόλευκη» γιορτή του «Μαρακανά»

Ισοπαλία στην «ερυθρόλευκη» γιορτή του «Μαρακανά»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/5/2016 23:25
Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου, σ’ ένα πολύ ιδιαίτερο φιλικό που είχε πρωταγωνιστές τους οπαδούς στις εξέδρες. Ορλάντιτς (36’), Κατάι (53’) / Ερνάνι (39’), Κασάμι (56’) οι σκόρερ

Μετά από 20 ημέρες ο Ολυμπιακός πάτησε ξανά χορτάρι και ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έδειξε επηρεασμένη από την αγωνιστική απραξία και παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην άμυνα.

Η ατμόσφαιρα πριν και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν εορταστική, αφού είναι γνωστοί οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο συλλόγων. Οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να φωνάζουν, ενώ ακούστηκε και ο ύμνος των Πειραιωτών.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι 22 ποδοσφαιριστές φόρεσαν ένα μπλουζάκι που καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του καρκίνου. Ήταν ένα εξαιρετικό μήνυμα και παράλληλα μια εξαιρετική εικόνα αφού οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιάστηκαν και πόζαραν περιτριγυρισμένοι από περίπου 1.000 παιδάκια των Ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα.

Για τον Ολυμπιακό ήταν ξεχωριστό επίσης αφού αποτέλεσε τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας στο Βελιγράδι και το γήπεδο «Μαρακανά». Ήταν μια επιστροφή μετά από δύο δεκαετίες (12/11/1994 το προηγούμενο εν μέσω πολέμου) αφού στα υπόλοιπα φιλικά ο Αστέρας ήταν εκείνος που φιλοξενούνταν στην Ελλάδα.

Ενδεκάδα τελικού:


Ισοπαλία στην «ερυθρόλευκη» γιορτή του «Μαρακανά»
Στο αγωνιστικό σκέλος ο Μάρκο Σίλβα, χρησιμοποίησε τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα και Μποτία. Στον άξονα ήταν οι Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνης ενώ στα «φτερά» οι Ερνάνι και Φουστέρ. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Πουλίδο αντί του Ιντέγε, που έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο στο πρώτο μισάωρο δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Ολυμπιακό. Στο 35’ ο πρώην «ερυθρόλευκος», Κατάι σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από προσπάθεια του Ρομπέρτο να διώξει τη μπάλα σε λάθος διώξιμο του Ντα Κόστα.

Ένα λεπτό μετά, οι παίκτες των γηπεδούχων συνδυάστηκαν από δεξιά, με τον Ορλάντιτς να δέχεται τελευταίος τη μπάλα και να πλασάρει εύστοχα για το 1-0. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 39’. Μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Φορτούνη στον Ερνάνι, ο Πορτογάλος σημάδεψε σωστά και έφερε το σκορ στα ίσα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Σίλβα πέρασε στο ματς τους Σιόβα, Κασάμι, Ντομίνγκες, Πάρντο και Σεμπά, αντί των Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Φουστέρ και Πουλίδο αντίστοιχα.
Στο 53ο λεπτό ο Κατάι έφυγε ωραία στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Καπίνο, «γράφοντας» το 2-1. Ο Ολυμπιακός απάντησε ξανά άμεσα, καθώς στο 56’ ο Πάρντο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κασάμι με κεφαλιά, ισοφάρισε σε 2-2.

Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Πλάβσιτς, που νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Καπίνο. Στο 82' ο Ζντιέλαρ βρήκε τον Σεμπά, όμως ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντουρμάζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι. Το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και το τέλος του αγώνα, βρήκε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποθεώνονται μαζί, από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.