Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό με γκολ στο 88’ η ΑΕΚ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό με γκολ στο 88’ η ΑΕΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/4/2016 20:00
Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με 1-0 κόντρα στην ΑΕΚ χάρη σε πέναλτι του Μπρίτο (68’), όμως ο Ραφίκ Τζεμπούρ λύτρωσε την ΑΕΚ στο 88’ (1-1), χαρίζοντας της την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 22η φορά και πρώτη μετά το 2011 προκρίθηκε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης

Το 1-0 του ΟΑΚΑ έδινε τον πρώτο λόγο στην ΑΕΚ, η οποία θα μπορούσε να σκοράρει από το πρώτο λεπτό στο Περιστέρι, όμως ο Μάνταλος δεν πρόλαβε τη μπάλα στη σέντρα-σουτ του Βάργκας. Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 9’, με τον Μπρίτο να επιχειρεί το σουτ και τον Μπαρόχα να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος απείλησε ξανά στο 13’ με σουτ του Σουμπίνιο που έφυγε λίγο άουτ, ενώ η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 16’ με ωραίο γυριστό του Αραβιδη. Μετά το πρώτο 20λεπτο οι Περιστεριώτες πήραν τα ηνία και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μοναδική αξιόλογη φάση του Ατρόμητου ήρθε στο 32’ και προέκυψε μετά από λάθος έξοδο του Μπαρόχα, ο οποίος όμως διόρθωσε το λάθος του, διώχνοντας την κεφαλιά του Παπαδόπουλου.

Η ΑΕΚ δεν συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα και είχε δύο καλές στιγμές με σουτ του Μπαρμπόσα (29’, 44’) για να ανοίξει αυτή το σκορ. Τα χρονικά περιθώρια στένευαν για τον Ατρόμητο, ο οποίος χρειάζονταν ένα γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 54’, όταν μετά από κάθετη του Σουμπίνιο, ο Στόιτσεφ βρέθηκε απέναντι στον Μπαρόχα, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. Ο Ατρόμητος ήταν πιο κινητικός και στο 68’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από χέρι του Λαμπρόπουλου, ο Κύζας σφύριξε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μπρίτο για το 1-0 των γηπεδούχων.

Οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ψάξει το 1-1. Στο 70 ο Μπάρκας πρόλαβε τον Αραβίδη μετά από σέντρα του Μπαρμπόσα, ενώ στο 76’ ο άσος των φιλοξενούμενων επιχείρησε δυνατό σουτ χωρίς αποτέλεσμα.

Η «Ένωση» είχε την υπεροχή και στο 88’ ήρθε το… τρομοκρατικό χτύπημα. Ο Γιόχανσον βρήκε με υπέροχη πάσα τον Ντίντακ, αυτός έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Τζεμπούρ προ κενής εστίας έκανε το 1-1! Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απαντήσει και η ΑΕΚ θα διεκδικήσει στον τελικό της 7ης Μαΐου το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.