Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Δικαιοσύνη μετά από 27 χρόνια για τα θύματα του Χίλσμπορο (video)

Δικαιοσύνη μετά από 27 χρόνια για τα θύματα του Χίλσμπορο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/4/2016 15:14
Ιστορική ημέρα είναι η 26η Απριλίου 2016 για την οικογένεια της Λίβερπουλ, καθώς το δικαστήριο του Ουόρινγκτον αποφάσισε πως για την τραγωδία του Χίλσμπορο, που σκόρπισε το θάνατο σε 96 ανθρώπους, δεν είχαν την ευθύνη οι οπαδοί.

27 χρόνια μετά την τραγωδία το Χίλσμπορο, το δικαστήριο του Ουόρινγκτον δικαίωσε τις 96 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, στην αναμέτρηση του ημιτελικού της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για το Κύπελλο.

Αφού εξέτασε για μία διετία όλους τους φακέλους, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η ευθύνη για το χαμό των αθώων ψυχών βαραίνει την αστυνομία και τους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου κι όχι τους ίδιους τους οπαδούς.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η χωρητικότητα δεν ήταν αυτή που πίστευαν οι άνθρωποι του συλλόγου του Σέφιλντ, ενώ χρεώνεται ως λάθος το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε η ματαίωση του αγώνα λόγω υπεράριθμων οπαδών στις εξέδρες.

Φυσικά η απόφαση είναι ιστορική έστω και αν δεν θα φέρει πίσω κανέναν από τους 96. Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, οι συγγενείς των οπαδών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κατά την έξοδό τους από το δικαστήριο, τραγούδησαν το «You’ll Never Walk Alone» μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.