Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στα πέναλτι η Σεβίλλη, πρόκριση με τεσσάρες για Βιγιαρεάλ, Σαχτάρ

Γιουρόπα Λιγκ: Στα πέναλτι η Σεβίλλη, πρόκριση με τεσσάρες για Βιγιαρεάλ, Σαχτάρ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/4/2016 01:04
Η Μπιλμπάο κέρδισε με 2-1 στην έδρα της Σεβίλλης, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, ωστόσο οι κάτοχοι του τίτλου πήραν την πρόκριση στα πέναλτι (5-4), αφήνοντας εκτός συνέχειας την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρόκριση με τεσσάρες για Σαχτάρ, Βιγιαρεάλ.

Ζωντανή για το μυθικό three peat έμεινε η Σεβίλλη. Οι κάτοχοι του τίτλου ηττήθηκαν με 2-1 από την Μπιλμπάο, όμως πήραν την πρόκριση στα πέναλτι (5-4) «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε σημαντικό προβάδισμα μετά τη νίκη της με 2-1 στο «Σαν Μαμές», ωστόσο η Μπιλμπάο δεν ήταν διατεθειμένη να παραιτηθεί. Αυτό φάνηκε στο 57’, όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ με το 10ο γκολ του Αντούριθ στη φετινή διοργάνωση.

Η χαρά για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κράτησε για πολύ, αφού δύο λεπτά μετά, ο Γκαμέιρο ισοφάρισε σε 1-1. Οι Βάσκοι χρειάζονταν πλέον ένα γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση και το πέτυχαν στο 80’ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο, εκεί όπου οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 97’ η λόμπα του Σουσαέτα άγγιξε το δοκάρι και τρία λεπτά μετά ο Ιτουράσπε «φλέρταρε» με το αυτογκόλ, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Μπιλμπάο, Μάλιστα, στη συνέχεια της φάσης, ο Κόκε επιχείρησε ψαλιδάκι, όμως ο Σαν Χοσέ έσωσε στη γραμμή.

Το 2-1 έμεινε και μετά την παράταση και ο νικητής κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί, ο Σόρια απόκρουσε το πέναλτι του Μπενιάτ και η Σεβίλλη με πέντε εύστοχες εκτελέσεις (5-4) «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Με τεσσάρες στα ημιτελικά


Γιουρόπα Λιγκ: Στα πέναλτι η Σεβίλλη, πρόκριση με τεσσάρες για Βιγιαρεάλ, Σαχτάρ
Από την άλλη, η Σαχτάρ έκανε… πάρτι απέναντι στην Μπράγκα, την οποία διέλυσε με 4-0 στο Λβιβ, «σφραγίζοντας» με άνεση την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Στο 25’ ο αρχηγός της ομάδας, Ντάριο Σρνα «έγραψε» το 1-0 από το σημείο του πέναλτι και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο το ρεκόρ συμμετοχών με 486 ματς.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Φερέιρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0 και ο ίδιος πέτυχε δεύτερο αυτογκόλ (!) στο 73’ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Ενδιάμεσα, ο Κοβαλένκο είχε «γράψει» το 3-0 για τη Σαχτάρ, που ζει στιγμές 2009.

Θριαμβευτική πρόκριση και για τη Βιγιαρεάλ, η οποία νίκησε με 4-2 την Σπάρτα στην Πράγα. Όλα τελείωσαν από το πρώτο μέρος, όπου η ισπανική ομάδα πέτυχε τρία γκολ με τους Μακαμπού (5’), Καστιγιέχο (43’) και Μπρούνο (45+1’). Ο πρώτος πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ στο 49’, φτάνοντας τα τέσσερα κόντρα στους Τσέχους σε δύο παιχνίδια.

Η ομάδα του Σκάζνι μείωσε σε 4-2 με Ντόκαλ (65’) και Κρέιτσι (71’) και αποχαιρέτησε το θεσμό με ψηλά το κεφάλι, αφού έκανε την υπέρβαση, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.