Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτη φορά στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτη φορά στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/4/2016 23:42
Με γκολ του Ντε Μπρούιν (76’) η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Έτιχαντ» και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιστορία έγραψε η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι (αποχωρεί στο φινάλε της σεζόν) νίκησε με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ετιχαντ» και σε συνδυασμό με το 2-2 του Παρισιού, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ωραίο γκολ του Ντε Μπούιν στο 76’ «σφράγισε» την πρόκριση για τους «πολίτες», οι οποίοι κράτησαν το μηδέν και είχαν και χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος με τον Αγκουέρο (30’). Η Σίτι προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1970/71 (τότε για το Κυπελλούχων) και θα γίνει η 10η διαφορετική αγγλική ομάδα (ρεκόρ) που θα παίξει στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κατώτερη των περιστάσεων η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πλήρωσε τις απουσίες (Ματουιντί, Βεράτι, Λουίζ) και δεν κατάφερε ούτε φέτος να προκριθεί στους τέσσερις της Ευρώπης. Μάλιστα, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβοτις έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους αποκλεισμούς στα προημιτελικά της διοργάνωσης (8 σε 9 περιπτώσεις).

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτη φορά στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι
Η Παρί Σεν Ζερμέν χρειάζονταν γκολ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης και στο 16’ είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, με τον Ιμπραΐμοβιτς να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον Χαρτ να διώχνει σε κόρνερ.

Η Σίτι απάντησε στις ευκαιρίες στο 23’, όμως το σουτ του Αγκουέρο έφυγε άουτ. Έξι λεπτά μετά, ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντίπαλης άμυνας και ανατράπηκε από τον Τραπ, κερδίζοντας πέναλτι. Ο επιθετικός των «πολιτών» ανέλαβε και την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους «πλίτες».

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, πέρα από τον τραυματισμό του Μότα, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Λούκας Μόουρα. Το 0-0 έδινε το εισιτήριο στην Παρί και ανάγκασε τους Γάλλους να μπουν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν απείλησε στο 48’ με απευθείας φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο Χαρτ δήλωσε ξανά «παρών», αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Στο 61’ ο Μπλαν έριξε στο ματς τον Παστόρε και πέντε λεπτά μετά η Παρί απείλησε με σκαστή κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα, όμως ο Χαρτ κράτησε το μηδέν. Ακολούθησαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και στο 76’ η Σίτι πήρε το προβάδισμα στο σκορ με εξαιρετικό πλασέ του Κέβιν Ντε Μπρούιν.

Η Παρί είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Καβάνι στο 80' (απόκρουσε ο Χαρτ) και το τελικό 1-0 χάρισε στην Σίτι την πρόκριση στα ημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.