Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο Τσέζαρε Μαλντίνι

«Έφυγε» ο Τσέζαρε Μαλντίνι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/4/2016 15:32
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποχαιρετάει έναν ακόμα σπουδαίο ποδοσφαιριστή, καθώς ο Τσέζαρε Μαλντίνι έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 84 ετών.

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί έναν ακόμη μεγάλο. Ο λόγος για τον Τσέζαρε Μαλντίνι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο πατέρας του Πάολο Μαλντίνι φόρεσε για 12 χρόνια (1954-66) τη φανέλα της Μίλαν και το 1963 σήκωσε ως αρχηγός το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία των «ροσονέρι», έπειτα από τη νίκη επί της Μπενφίκα του Εουσέμπιο. Συνολικά αγωνίστηκε σε 412 παιχνίδια με την ομάδα του Μιλάνου, κατακτώντας επίσης τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Λάτιν Καπ.

«Έφυγε» ο Τσέζαρε Μαλντίνι
Φόρεσε 14 φορές τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, με τις 2 παρουσίες του να είναι στην τελική φάση του Μουντιάλ της Χιλής το 1962 (συμπεριλήφθηκε στους κορυφαίους του τουρνουά).

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του, ακολούθησε καριέρα προπονητή, ξεκινώντας ως βοηθός του Νερέο Ρόκο στη Μίλαν. Ανέλαβε ως πρώτος τεχνικός το διάστημα 1972-74 και οδήγησε τους «ροσονέρι» στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων αλλά και του Κυπέλλου Ιταλίας. Στη συνέχεια ανέλαβε την Πάρμα, την οποία οδήγησε από την C1 στη Serie B.

Το 1980 έγινε βοηθός προπονητή του Έντσο Μπέαρτζοτ στην εθνική Ιταλίας και δύο χρόνια μετά πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα της Ισπανίας. Το 1986 ανέλαβε την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας και την οδήγησε σε τρία σερί Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1992, 94, 96).

Το 1996 αντικατέστησε τον Αρίγκο Σάκι στην «μεγάλη» εθνική Ιταλίας και το 1998 έφτασε τη «σκουάτρα ατζούρα» μέχρι τα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την οικοδέσποινα και μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Γαλλία.

Η τελευταία του προπονητική εμπειρία ήταν στο Μουντιάλ του 2002 όταν βρέθηκε στον πάγκο της Παραγουάης. Σε ηλικία 70 ετών, έγινε ο γηραιότερος προπονητής που πήρε μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο, οδηγώντας την ομάδα της Λατινικής Αμερικής μέχρι τη φάση των «16», όπου γνώρισε τον αποκλεισμό από την Γερμανία.

«Αντίο αγαπημένε Τσέζαρε. Σήμερα ο κόσμος κλαίει για έναν μεγάλο άνθρωπο και εμείς για ένα μέρος της ιστορίας μας. Θα μας λείψεις», ήταν το μήνυμα της Μίλαν στους λογαριασμούς της στα social media.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.