Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Σπάρτα στη Ρώμη, πρόκριση για Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Σπάρτα στη Ρώμη, πρόκριση για Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/3/2016 22:07
Η Σπάρτα Πράγας του Ζντένεκ Σκάζνι διέλυσε με 3-0 την Λάτσιο μέσα στο «Ολίμπικο» και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, παραμένοντας αήττητη στο θεσμό. Πρόκριση για Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ.

Ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ πήρε η Σπάρτα Πράγας. Η ομάδα του Ζντένεκ Σκάζνι «ταπείνωσε» με 3-0 την Λάτσιο στην έδρα της και με συνολικό σκορ 4-1, «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά το 1984.

Οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν το «εκρηκτικό» τους ξεκίνημα, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ με «κεραυνό» του Ντότσκαλ (10’) και εύστοχο πλασέ του Κρεΐτσι (12’). Η Λάτσιο δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 44’ ο Γιούλι διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην Σπάρτα.

Πρόκριση για Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ


Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Σπάρτα στη Ρώμη, πρόκριση για Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ
Η Μπιλμπάο ηττήθηκε με 2-1 από την Βαλένθια στο «Μεστάγια», ωστόσο έχοντας κερδίσει με 1-0 στο «Σαν Μαμές», εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά, χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Αντούριθ.

Η Βαλένθια ξεκίνησε εντυπωσιακά και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ των Μίνα (13’) και Σάντος (37’). Η Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 2-0, ωστόσο στάθηκε αρκετά τυχερή στο 63’ καθώς ο Γκαγιά κατάφερε να αστοχήσει από το ύψος του πέναλτι, χάνοντας την ευκαιρία για το 3-0.

Τη λύση για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ο Αντούριθ, μειώνοντας σε 2-1 στο 75’ έπειτα από τρομερή ασίστ-τακουνάκι του Ραούλ Γκαρθία. Βέβαια οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται δίκαια στο διαιτητή, καθώς στην αρχή της φάσης υπήρχε χέρι το Σουσαέτα.

Η Βαλένθια προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο ο Ερερίν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Αλκάθερ, ενώ στις καθυστερήσεις, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παρέχο έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στο άλλο ματς, η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Λεβερκούζεν και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά, έχοντας… προίκα τη νίκη της με 2-0 στο πρώτο ματς στην Ισπανία.

Οι «ασπιρίνες» είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, έχοντας μεταξύ άλλων δοκάρι με κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο Έλληνας αμυντικός, που στο 34’ σταμάτησε σωτήρια τον Σουάρεθ, αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το φινάλε και μένει να φανεί το χρονικό διάστημα της απουσίας του.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.