Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για Μάντσεστερ Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για Μάντσεστερ Σίτι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/3/2016 23:44
Την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» έμειναν στο 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου στο «Έτιχαντ» αλλά «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «8» μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα.

Η πρώτη «λευκή» ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ συνδυάστηκε με την πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου στην έδρα της, όμως, έχοντας… προίκα το 3-1 της Ουκρανία, εξασφάλισε το εισιτήριο για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τους «πολίτες», καθώς ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είδε τους δύο βασικούς του αμυντικούς (Κομπανί και Οταμέντι) να αποχωρούν με ενοχλήσεις. Οι τραυματισμοί και οι συνεχείς διακοπές δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να βρει ρυθμό και το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καμία αξιόλογη ευκαιρία.

Οι «πολίτες» μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και απείλησαν για πρώτη φορά στο 61’ με διαγώνιο σουτ του Νάβας, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι. Η απάντηση της Ντιναμό Κιέβου ήρθε στο 63’, καθώς μετά από λάθος του Κλισί, ο Γιαρμολένκο βρέθηκε στην περιοχή, όμως το σουτ του δεν ανησύχησε τον Χάρτ. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, αφού ούτε το μακρινό σουτ του Τουρέ στο 71’ δεν απείλησε τον Σοφκόφσκι.

Η Ντιναμό Κιέβου, που χρειάζονταν τρία γκολ για την πρόκριση, απείλησε δύο φορές στα τελευταία λεπτά με σουτ των Μπουγιάλσκι (87’) και Γιαρμολένκο (90+4’), όμως ο Χαρτ κράτησε το 0-0 μέχρι το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.