Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Με εξοντωτικές ποινές απειλείται ο ΠΑΟΚ

Με εξοντωτικές ποινές απειλείται ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/3/2016 16:59
Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να απειλείται με εξοντωτικές ποινές.

Με τον… μισό πειθαρχικό κώδικα βαρύνεται ο ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη στον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος κατηγορείται για:

1. Ρίψη αντικειμένων πριν ή μετά τον αγώνα, η οποία επισύρει 8 έως 20 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

2. Ρίψη αντικειμένων στη διάρκεια του αγώνα, η οποία επισύρει 20 έως 50 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

3. Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο η οποία:

α) αν συνοδεύεται από βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (αν εκδικαστεί στα πλέι-οφ, θα αφαιρεθούν από τα πλέι-οφ).
β) αν δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 50 έως 90 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

4. Εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία επισύρουν 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών. Οι ποινές μπορεί να ισχύσουν και αθροιστικά!

Να σημειωθεί ότι λόγω της απεργίας των δικηγόρων, είναι άγνωστο πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκτίσει ποινές μέσα στα πλέι-οφ, ενώ η αφαίρεση βαθμών μπορεί να γίνει από τη βαθμολογία των πλέι-οφ και όχι από τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η δίωξη:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νόμιμα εκπροσωπούμενης, πειθαρχική δίωξη για αδικήματα που τελέσθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (2/3/2016, Κύπελλο Ελλάδας, 5η φάση) και τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 1, παρ. 2 εδ. α, β, παρ. 3 Α, παρ.3 Β εδ. α, β, γ, παρ. 4, παρ. 6 εδ. α, γ, δ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.