Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ιταλίας: «Άγγιξε» το θαύμα η Ίντερ αλλά «λύγισε» στα πέναλτι!

Κύπελλο Ιταλίας: «Άγγιξε» το θαύμα η Ίντερ αλλά «λύγισε» στα πέναλτι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/3/2016 00:40
Η Ίντερ κέρδισε με 3-0 την Γιουβέντους στο «Μεάτσα», ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς η «Γηραιά Κυρία» επικράτησε με 5-3 στα πέναλτι!

Η ανατροπή του… αιώνα πήγε να γίνει στην Ιταλία! Η Ίντερ «κέρδισε με 3-0 την Γιουβέντους στο Μιλάνο, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς, αλλά η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επικράτησε 5-3 στα πέναλτι και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Μίλαν.

Ποιος θα περίμενε τέτοια εξέλιξη μετά τη νίκη της Γιουβέντους με 3-0 στο Τορίνο; Όλα έδειχναν ότι η ρεβάνς του «Μεάτσα» θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο η Ίντερ δεν πέταξε… λευκή πετσέτα.

Ο Αλέγκρι άφησε στον πάγκο Μπουφόν, Πογκμπά και Ντιμπάλα και η Ίντερ πήρε το προβάδισμα στο 16ο λεπτό με γκολ του Μπρόζοβιτς. Εννέα λεπτά μετά ο Λιάιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49’) οι «νερατζούρι» πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Πέρισιτς.

Ο ημιτελικός πήρε… φωτιά, την οποία θα μπορούσε να είχε σβήσει γρήγορα ο Ζάζα, όμως το σουτ του στο 54’ κατέληξε στο δοκάρι. Η Ίντερ πίεσε για το 3ο γκολ και το βρήκε στο 82’ με εύστοχο πέναλτι του Μπρόζοβιτς, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Μπαρτσάλι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι, αφού παρά τις ευκαιρίες των δύο ομάδων στον έξτρα χρόνο, το 3-0 έμεινε και μετά τη συμπλήρωση 120 λεπτών. Ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί, όπου ο Παλάσιο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Γιουβέντους ευστόχησε και στα πέντε πέναλτι και πήρε τη νίκη με 5-3, γλιτώνοντας από έναν ιστορικό αποκλεισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον η ομάδα του Αλέγκρι κάνει και φέτος το «νταμπλ», θα γίνει η πρώτη ιταλική ομάδα που κατακτά πρωτάθλημα και Κύπελλο για δύο διαδοχικές σεζόν!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.