Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ο Καμπαγιέρο χάρισε τον τίτλο στην Σίτι!

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ο Καμπαγιέρο χάρισε τον τίτλο στην Σίτι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2016 21:23
Με τον Καμπαγιέρο να πραγματοποιεί τρεις επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 3-1 την Λίβερπουλ στην «ρώσικη ρουλέτα» (1-1 κ.δ) και κατέκτησε το Λιγκ Καπ για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Ο πρώτος τίτλος στην Αγγλία ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι! Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καμπαγιέρο, οι «πολίτες» κέρδισαν με 3-1 την Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησαν το Λιγκ Καπ Αγγλίας για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από το 2014.

Οι «πολίτες» πήραν το προβάδισμα στο 49’ με τον Φερναντίνιο, ωστόσο η Λίβερπουλ απάντησε στο 82’ με τον Κουτίνιο, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι. Εκεί, ο Καμπαγιέρο κατέβασε ρολά, πραγματοποιώντας τρεις μεγάλες επεμβάσεις και η Σίτι πήρε το τρόπαιο με 3-1!

Τα πέναλτι: Τσαν 1-0, Φερναντίνιο 1-0 (δοκάρι), Λούκας 1-0 (απόκρουση Καμπαγιέρο), Νάβας 1-1, Κουτίνιο 1-1 (απόκρουση Καμπαγιέρο), Αγκουέρο 1-2, Λαλάνα 1-2 (απόκρουση Καμπαγιέρο), Τουρέ 1-3

Το ματς:


Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ο Καμπαγιέρο χάρισε τον τίτλο στην Σίτι!
Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο με εξαίρεση ένα επικίνδυνο γύρισμα του Μορένο (1’), δεν κατάφερε να απειλήσει. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Μάντσεστερ Σίτι ισορρόπησε και στο 23’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί, με τον Αγκουέρο να σημαδεύει το δοκάρι του Χαρτ.

Η απάντηση της Λίβερπουλ ήρθε στο 33’, με τον Κουτίνιο να εκτελεί φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα παράλληλα με το τέρμα. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς άλλη φάση μέχρι το ημίχρονο, ωστόσο το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ…

Στο 49’ ο Φερναντίνιο επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του Μινιολέ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι! Τρία λεπτά μετά, η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο 1-1, όμως το σουτ του Μίλνερ από καλή θέση ήταν άστοχο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλόπ προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο άφηνε αρκετούς χώρους και λίγο έλλειψε να το πληρώσει. Στο 60’, η Σίτι βγήκε στην αντεπίθεση, ωστόσο ο Στέρλινγκ κατάφερε να αστοχήσει από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα άουτ! Δύο λεπτά μετά, οι «πολίτες» βγήκαν ξανά στην κόντρα και ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι για ανατροπή του Αγκουέρο από τον Μορένο, με τον διαιτητή όμως να δείχνει «παίζεται».

Στο 66’ ο Σίλβα έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Μινιολέ με εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 69’ ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Αγκουέρο. Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 80’, με τον Στέρλινγκ να αστοχεί ξανά από πλεονεκτική θέση, έπειτα από πάσα του Αγκουέρο.

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ο Καμπαγιέρο χάρισε τον τίτλο στην Σίτι!
Η Λίβερπουλ έμεινε ζωντανή και στο 83’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, επιβεβαιώνοντας τον… άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Ο Λαλάνα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κουτίνιο νίκησε τον Καμπαγιέρο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Σίτι δεν πτοήθηκε και στο 86’ θα μπορούσε να ξαναπάρει το προβάδισμα, αλλά ο Μινιολέ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Φερνάντο. Τρία λεπτά μετά, ο Μινιολέ πραγματοποίησε νέο στοπ, αυτή τη φορά σε κοντινή προβολή του Τουρέ, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση.

Εκεί, η Μάντσεστερ Σίτι είχε νέα τεράστια ευκαιρία, όμως στο 105’ ο γκολκίπερ των «κόκκινων» σταμάτησε τον Αγκουέρο σε τετ-α-τετ, κρατώντας το 1-1. Στο 109’ ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να απειλήσει, όμως ο Καμπαγιέρο πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Οριγκί. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Καμπαγιέρο χάρισε το τρόπαιο στην Σίτι.

Ο Φερναντίνιο αστόχησε στο πρώτο πέναλτι, ωστόσο ο Αργεντινός γκολκίπερ απόκρουσε τις εκτελέσεις των Λούκας, Κουτίνιο και Λαλάνα, δίνοντας το προβάδισμα στην Σίτι. Νάβας, Αγκουέρο και Τουρέ νίκησαν τον Μινιολέ και οι «πολίτες» κατέκτησαν το Λιγκ Καπ με σκορ 3-1!



Οι κατακτήσεις:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.