Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ινφαντίνο ο νέος πρόεδρος της FIFA

Ινφαντίνο ο νέος πρόεδρος της FIFA

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/2/2016 19:13
Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της FIFA, συγκεντρώνοντας 115 ψήφους στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Σε εποχή Τζιάνι Ινφαντίνο μπήκε η FIFA, καθώς ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της UEFA και «δεξί χέρι» του Μισέλ Πλατινί ήταν ο μεγάλος νικητής στις εκλογές για τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο 45χρονος Ελβετός, δικηγόρος στο επάγγελμα, συγκέντρωσε 115 ψήφους, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Σεΐχη του Μπαχρέιν, Σαλμάν με 88 και στην τρίτη τον Πρίγκιπα Αλι της Ιορδανίας με 4. Τελευταίος με μηδέν τερμάτισε ο Ζερόμ Σαμπάν, ενώ λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ο Τόκιο Σεξγουέιλ από τη Νότια Αφρική απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Να σημειωθεί ότι ο Ινφαντίνο χρειάστηκε δύο γύρους για να πάρει το χρίσμα, αφού στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 88 ψήφους έναντι 85 του Σεΐχη του Μπαχρέιν Σαλμάν. Έτσι, ο γενικός γραμματέας της UEFA αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μέχρι και το 2019, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος βρίσκονταν στον προεδρικό θώκο από τον Ιούνιο του 1998.

«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή. Ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι, το οποίο με έκανε να συναντήσω πολλούς φανταστικούς ανθρώπους, που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Ο καθένας στον κόσμο θα μας χειροκροτήσει για το τι θα κάνουμε. Ο καθένας θα είναι υπερήφανος για ό, τι θα κάνουμε» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ινφαντίνο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.