Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σίλβα: «Να βάλουμε δύο γκολ στο πρώτο μέρος»

Σίλβα: «Να βάλουμε δύο γκολ στο πρώτο μέρος»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/2/2016 20:25
Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα κόντρα στην Άντερλεχτ και να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα.

Υπομονή, συγκέντρωση, πάθος και αποτελεσματικότητα ζήτησε από τους παίκτες ο Μάρκο Σίλβα ενόψει της αυριανής ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι η αρνητική παράδοση των «ερυθρόλευκων» στα νοκ-άουτ δεν παίζει κάποιο ρόλο, ενώ χαρακτήρισε ως ιδανική την επίτευξη δύο γκολ πριν το ημίχρονο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«Έχει σημασία πως παίζεται ένα παιχνίδι, αλλά μεγαλύτερη έχει το αποτέλεσμα. Είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τις ολοκληρώσαμε. Σίγουρα έχουμε αυτοπεποίθηση για ότι έγινε στις Βρυξέλλες, αλλά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Χωρίς αμφιβολία πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αν ο Ολυμπιακός μπει με πατημένο το γκάζι στο αυριανό ματς ή θα κάνει παιχνίδι υπομονής και αν ο Καμπιάσο βρεθεί στο βασικό σχήμα:

«Σίγουρα η αρχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα και είμαστε 100% πεπεισμένοι πως θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Θα ήταν ιδανικό να βάζαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να συνεχίζαμε μέχρι το τέλος. Σίγουρα όμως θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και αποτελεσματικοί και να κρατήσουμε το αποτέλεσμα αν έρθουν όμορφα τα πράγματα. Το γεγονός ότι ο Καμπιάσο είναι εδώ δεν σημαίνει ότι θα είναι ένας από τους 11. Πολλές φορές διαλέγουμε ποδοσφαιριστές που θα είναι μαζί μας. Επιλέγουμε ποδοσφαιριστές και ανάλογα με την γλώσσα. Στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε τον Ντα Κόστα και τον επιλέξαμε γιατί μιλάει γαλλικά και θα εξυπηρετούσε τη συνέντευξη Τύπου».Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει έρθει πολλές φορές στο παρελθόν σε αυτή την θέση, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση:

«Αυτά τα στοιχεία είναι παιχνίδια του παρελθόντος και δεν μπορούν να μας επηρεάσουν αυτή τη στιγμή. Μπορούμε να το πάρουμε ότι θέλουμε να τα ανατρέψουμε. Πρέπει να ασχοληθούμε με το παιχνίδι που έχουμε, τον αντίπαλο μας. Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο κόσμος μας,. Αυτά είναι σημαντικά για εμάς. Η απόδοση μας, η απόδοση του αντιπάλου, η δύναμη μας ο κόσμος μας».

Αν τον προβλημάτισε ότι ο Ολυμπιακός ενώ κυριάρχησε στο πρώτο ματς, όταν δέχθηκε το γκολ δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει φάσεις:

«Συμφωνώ ότι από το γκολ που δεχτήκαμε και μετά μείναμε εκεί και δεν είμαστε τόσο δημιουργικοί όσο ήμασταν πριν το γκολ. Το συζητήσαμε μεταξύ μας, το αναλύσαμε και πιστεύω ότι δεν θα συμβεί. Είναι σημαντικό ότι είμαστε στο γήπεδο μας, στην έδρα μας και δε θα το αφήσουμε να συμβεί., Δεν θέλουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Αύριο οι συνθήκες δεν θα είναι ίδιες. Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει και δεν θέλουμε να συμβεί ξανά».

Αν θα χρησιμοποιήσει νιάτα όπως τους Ζντιέλαρ και Φορτούνη ή θα επιλέξει την εμπειρία στο πρόσωπο των Ντομίνγκεζ και Καμπιάσο:

«Όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαφορετικά προβλήματα σε σχέση με άλλες φορές. Πάντα είναι τα ίδια κριτήρια για να αποφασίζω. Δεν έχει σημασία ποιος παίκτης θα είναι, σημασία έχει ότι θα είναι οι καλύτεροι παίκτες που θα έχουμε στη διάθεση μας και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να μάθετε».

Αν υπάρχει κάτι που τον προβληματίζει ή τον φοβίζει από την Άντερλεχτ:

«Κατά κανόνα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και γνωρίζουμε ότι όλοι έχουν αξία και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ευρωπαϊκό παιχνίδι. Έχει παίκτες γρήγορος με πολύ φυσική κατάσταση που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας δημιουργήσουν ζημιά. Σκοπός μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, να κάνουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει για να βλάψουμε τον αντίπαλο. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη δική μας απόδοση και να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας δυνάμεις».

Για το ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να περάσει την Άντερλεχτ:

«Σε σχέση με τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών βλέπω ότι πραγματικά μια ότι οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Καθημερινά είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν όλοι. Όσον αφορά στους τραυματισμούς έχουμε πάντα 1-2, αλλά πάντα έτοιμοι να επιστρέψουν. Είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είμαι ικανοποιημένος και είμαστε σε ένα καλό επίπεδο για να αγωνιστούμε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν δείξαμε ένα καλό πρόσωπο στο ματς με την Άντερλεχτ και στο προηγούμενο του πρωταθλήματος, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση της ομάδας. Σε σχέση με τα τρία χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε είναι πάρα πολλά, αλλά πρώτον είναι η συγκέντρωση, Με όποιον και να παίζεις πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Δεύτερον είναι η ποιότητα. Δηλαδή πολύ υπομονή και δύναμη, να εκμεταλλευτούμε τις δυνάμεις μας. Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι το πάθος. Μία ομάδα όταν παίζει ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να έχει πάθος. Χωρίς αυτό δεν μπορείς να δείξεις τι πραγματικά μπορείς να κάνεις».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.