Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ολική επαναφορά!

Σούπερ Λιγκ: Ολική επαναφορά!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/2/2016 21:32
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ των Μπεργκ (10’) και Καλτσά (51’), όμως ο «δικέφαλος» του Βορρά έκανε την ολική επαναφορά (2-2) με Τσίμιροτ (56’) και Πέλκα (67’), φεύγοντας με παλικαρίσιο βαθμό από τη Λεωφόρο.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν από το 2-0 και να φεύγουν με σπουδαίο βαθμό από την έδρα των «πρασίνων». Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν για πέμπτο συνεχόμενο ματς μέσα στη Λεωφόρο! Από την άλλη, ο αποδεκατισμένος ΠΑΟΚ έβγαλε ψυχή στο δεύτερο μέρος και έφυγε με βαθμό που θα δώσει ψυχολογία στους παίκτες του Τούντορ ενόψει της συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και απείλησε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Βλαχοδήμος συνεργάστηκε ωραία με τον Μπεργκ, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στον Χατζηισαϊα και πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 10’ ωστόσο οι δύο άσοι του «τριφυλλιού» συνεργάστηκαν ξανά και αυτή τη φορά ο Μπεργκ δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-0 με εξαιρετικό πλασέ στην δεξιά γωνία του Βελλίδη (8ο γκολ του Σουηδού κόντρα στον ΠΑΟΚ).

Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ένα μακρινό σουτ του Τσίμιροτ στο 12' πέρασε άουτ, όπως και η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα στο 18', με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Στιλ να μπλοκάρει στη γωνία του το συρτό σουτ του Πέλκα.Στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’), ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» στην αντεπίθεση και διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Πράνιτς έδωσε στον Βλαχοδήμο, αυτός με τη σειρά του έβγαλε τον Καλτσά τετ-α-τετ και ο τελευταίος «έγραψε» το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και στο 55’ είχε μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στο ματς, με τον Στιλ να αποκρούει το σουτ του Κίτσιου μέσα στην περιοχή. Η ευκαιρία των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού ένα λεπτό μετά ο Τσίμιροτ έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, πετυχαίνοντας ένα από τα γκολ της χρονιάς.

Το μομέντουμ άνηκε στον «δικέφαλο» του Βορρά, ο οποίος πίεζε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 67’. Μετά από σέντρα του Μυστακίδη, ο Πέλκας έκανε την κοντινή προβολή και έφερε το σκορ στα ίσα, «παγώνοντας» την Λεωφόρο.

Οι δύο ομάδες έψαξαν στην συνέχεια το νικητήριο γκολ, όμως καμία δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος μπέρδεψε την ομάδα στο 60’, βγάζοντας τους Βλαχοδήμο και Καλτσά που είχαν καλή παρουσία, για να βάλει τους Κλωναρίδη και Εβαντελίστα, οι οποίοι δεν βοήθησαν.

Μάλιστα στη συνέχεια ο Ιταλός έριξε στο ματς και τον ανέτοιμο Μαμούτε, ο οποίος στις καθυστερήσεις κέρδισε τη δεύτερη κίτρινη του Χαρίση. Λίγα λεπτά νωρίτερα (87’) ο Κομίνης θα μπορούσε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Μπεργκ για μαρκάρισμα στον Τζαβέλλα.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός έμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη στην έδρα του. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έμεινε για 8ο σερί ματς χωρίς νίκη, όμως ο τρόπος που ήρθε ο βαθμός αναμένεται να δώσει ψυχολογία στους παίκτες του Τούντορ ενόψει της συνέχειας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.