Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Θρίαμβος για Λέστερ στο ντέρμπι!

Πρέμιερ Λιγκ: Θρίαμβος για Λέστερ στο ντέρμπι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/2/2016 16:39
Η Λέστερ κέρδισε με 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», ξέφυγε με +6 από τη δεύτερη θέση και πλέον έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι μπορεί να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα! Χουθ (3’, 60’) και Μαχρέζ (48’) οι σκόρερ για τις «αλεπούδες», μείωσε με Αγκουέρο στο φινάλε (87’) η Σίτι.

Θρίαμβος για Λέστερ στο ντέρμπι κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ! Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι κέρδισε με 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι μέσα στο «Έτιχαντ» και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα της κορυφής, όντας πλέον στο +6 από τη δεύτερη θέση!

Οι «αλεπούδες» σόκαραν τους γηπεδούχους, ανοίγοντας το σκορ στο 3ο λεπτό του αγώνα με τον Χουθ! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ, ο Γερμανός ξέφυγε από τον Ντεμικέλις και με κοντινό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην Λέστερ!

Η άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές για ένα γρήγορο 2ο γκολ. Στο 8’ ο Χαρτ απομάκρυνε την προσπάθεια του Βάρντι και δύο λεπτά μετά ο Άγγλος πορτιέρο πρόλαβε έγκαιρα τον Ντρινκγουότερ, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Η πρώτη σημαντική φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 15’, με το σουτ του Σίλβα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Σμάιχελ. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής (71-29%), ωστόσο δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Λέστερ, με τον Τουρέ να ήταν εγκλωβισμένος.

Οι «πολίτες» δεν δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες όμως φωνάζουν για τη φάση του 24’, για το γεγονός ότι ο διαιτητής έδωσε φάουλ και όχι πέναλτι σε ανατροπή του Ζαμπαλέτα στη γραμμή της περιοχής. Δύο λεπτά νωρίτερα, η Λέστερ είχε «αγγίξει» το 2ο γκολ με τον Οκαζάκι, ο οποίος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Βάρντι.

Οι «αλεπούδες» κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη «χτύπησαν» ξανά από νωρίς, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ! Στο 48’, ο Καντέ πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και έδωσε στον Μαχρέζ, ο οποίος πέρασε εντυπωσιακά τον Οταμέντι κι εν συνεχεία νίκησε τον Χαρτ για το 2-0. Η Σίτι είχε ευκαιρία για να απαντήσει σχεδόν άμεσα, με τον Σμάιχελ να αποκρούει με το γόνατο τη κεφαλιά του Φερνάντο στο 55’!

Οι «πολίτες» δεν κατάφεραν να μειώσουν και στο 60’ η Λέστερ πέτυχε τρίτο γκολ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χουθ νίκησε τον Ντεμικέλις στον αέρα και με τρομερή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ για το 3-0!

Το 3ο γκολ αποδιοργάνωσε πλήρως την Σίτι και η Λέστερ είχε ευκαιρίες για τέταρτο γκολ. Στο 67’ ο Χαρτ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Βάρντι ενώ στο 73’ η κεφαλιά του Άγγλου φορ έφυγε άουτ. Στο 80’ ο Βάρντι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ και εφτά λεπτά μετά η Σίτι κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Αγκουέρο.

Το γκολ του Αργεντινού «αφύπνισε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο ήταν πλέον αργά… Το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Λέστερ θα πάει στο «Εμιρειτς» όντας στο +6 από την κορυφή.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.