Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Υπέγραψε ο Λέτο

Υπέγραψε ο Λέτο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/2/2016 21:09
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Αργεντινός πέρασε επιτυχώς όλα τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους με το «τριφύλλι».

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Σεμπαστιάν Λέτο στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός άσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα της Παρασκευής (5/2) έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Ο 29χρονος επιστρέφει στους «πράσινους» μετά τον Ιανουάριο του 2013, έχοντας σημειώσει συνολικά 27 γκολ και 19 ασίστ σε 94 παιχνίδια στην πρώτη του θητεία στο «τριφύλλι». Την περσινή σεζόν είχε 2 γκολ σε 14 παιχνίδια στη Σέριε Β με την Κατάνια, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν συνέχισε στην Λανούς, όπου χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά από σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Η ανακοίνωση:


Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι ξανά στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!

Ο Αργεντινός άσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους στη δεύτερη παρουσία του στο «Τριφύλλι». Ο Λέτο θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό «5».

Ο Σεμπάστιαν Λέτο γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1986 στην πόλη Αλεχάνδρο Κορν της Αργεντινής. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Λανούς το 2004. Στα 21 του πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ με την οποία τη σεζόν 2007-08 συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League. Το 2008 πήγε δανεικός στον Ολυμπιακό και ένα χρόνο μετά ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε από τη Λίβερπουλ.

Με το «τριφύλλι» κατέκτησε νταμπλ την πρώτη του χρονιά, με τον Σέμπα να σκοράρει το μοναδικό γκολ του τελικού Κυπέλλου απέναντι στον Άρη. Τη σεζόν 2010-11 με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο έπαιξε σέντερ φορ και σημείωσε 15 γκολ σε 17 συμμετοχές προτού τραυματιστεί.

Τον Ιανουάριο του 2013 έλυσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και πήγε στην ιταλική Κατάνια. Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στη Λανούς ως δανεικός από την Κατάνια. Έμεινε ελεύθερος την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

«Ήταν το πεπρωμένο μου»


Υπέγραψε ο Λέτο
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λέτο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήθελε απεγνωσμένα την επιστροφή σου στην ομάδα. Κρίνοντας από το ότι βρίσκεσαι εδώ… κι εσύ το ίδιο! Τι σε έκανε να πεις το «ναι», τελικά;

«Από την πρώτη στιγμή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό πάντα σκεφτόμουν ότι, κάποτε, θα γυρνούσα πίσω. Να, λοιπόν, που… έγινε. Θα έλεγα ότι ήταν το πεπρωμένο μου! Έτσι, όταν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία δεν το σκέφτηκα… καθόλου για να απαντήσω θετικά».

Κατέκτησες ένα νταμπλ το προηγούμενο διάστημα και μπήκες στην ιστορία του Συλλόγου. Πως βλέπεις το ενδεχόμενο να κερδίσεις ξανά τίτλους με τον Παναθηναϊκό, όχι απαραίτητα φέτος;

«Καταρχήν, όταν έφυγα, η ομάδα ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Σήμερα, χάρη στην προσπάθεια του προέδρου μας, του κυρίου Αλαφούζου, όχι μόνο “χτίστηκε” μια νέα ομάδα αλλά πλέον δεν υπάρχουν και εκείνα τα προβλήματα... Φυσικά, πέραν των οικονομικών, υπάρχουν και τα αγωνιστικά. Ποιος δεν θα ήθελε να κερδίσει τρόπαια; Την Τετάρτη υπάρχει μπροστά μας ένα σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο και πρέπει να το πάρουμε, για να παλέψουμε στη συνέχεια με όλες τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το Κύπελλο! Έχω το προαίσθημα ότι, του χρόνου, με την ενίσχυση που έχει υπάρξει, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα τα δώσουμε όλα για το Πρωτάθλημα».

Πέρασες πολλά στην καριέρα σου και ακόμα δεν είσαι καν… 30. Τι περιμένεις να αποκομίσεις από το δεύτερο πέρασμά σου από τον Παναθηναϊκό που, ενδεχομένως, δεν έχεις ζήσει μέχρι τώρα;

«Σίγουρα τα πράγματα κύλησαν πολύ καλά στο πρώτο μου διάστημα εδώ. Χάρηκα το ποδόσφαιρο, “ζεστάθηκα” με τον κόσμο, κατέκτησα τίτλους. Ό,τι καλύτερο! Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν ενδεχομένως όλα αυτά. Από την άλλη, θέλω να κάνω μια επανεκκίνηση στην καριέρα μου, να αφήσω πίσω τους τραυματισμούς και να κοιτάξω μπροστά. Τι καλύτερο από το να το κάνω σε ένα μέρος που με ξέρουν και… τους ξέρω;».

Και τέλος, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας, μετά και τα… χθεσινά;

«Όταν είδα όλο αυτό τον κόσμο να με περιμένει, πραγματικά συγκινήθηκα. Δεν έχω γίνει πατέρας, ακόμα, αλλά αυτό το συναίσθημα είναι το ίδιο δυνατό και κάτι που θα με συνοδεύει για… πάντα στη ζωή μου! Παρά τις δυσκολίες με την απεργία οι οπαδοί μας ήρθαν να με υποδεχτούν και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Ελπίζω, δε, ότι θα το κάνω και… μέσα στο γήπεδο!».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.