Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά με νέα νίκη η ΑΕΚ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά με νέα νίκη η ΑΕΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/2/2016 22:00
Με γκολ του Μάνταλου (50’), η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» και με συνολικό σκορ 5-1 «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η «Ένωση» νίκησε και στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή (1-0), φτάνοντας τις εννέα σερί νίκες σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε «στραβά» για την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, καθώς ο Σοϊλέδης τραυματίστηκε στα 30 δευτερόλεπτα του αγώνα και αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Η «Ένωση» απείλησε πρώτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 9ο λεπτό, ενώ στο 11’ το σουτ του Τζεμπούρ έφυγε δίπλα από τα δοκάρια.

Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ηρακλή να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Χουάντερσον να δίνει τη θέση του στον Περνίς. Στο 23’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Βέλλιο να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Μπαρόχα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 34’ με τον Ζουκουλίνι, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Περνίς του στέρησε το γκολ στο ντεμπούτο του. Ο Αργεντινός μέσος μετρούσε μόλις 2 προπονήσεις με την ΑΕΚ, ωστόσο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα.

Ο Ηρακλής απείλησε ξανά στο 45+1’, με τον Τσιλιανίδη να αστοχεί με σουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Τζεμπούρ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά τα κατάφερε στο ξεκίνημα της επανάληψης… Στο 50’ Μπουονανότε, Τζεμπούρ και Μάνταλος συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να ευστοχεί με πλασέ εντός μεγάλης περιοχής, «γράφοντας» το 1-0.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Ηρακλής έψαξε ένα γκολ, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Στο 68’ και στο 74’ τα σουτ του Μπουλούτ σταμάτησαν στον Λαμπρόπουλο, ενώ στο 77’ η προσπάθεια του Βέλλιου δεν βρήκε στόχο. Ο Πογιέτ βρήκε ευκαιρία να ρίξει στο ματς και τον Πέκχαρντ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο μετά τον Ζουκουλίνι. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.