Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι έριξε στην 3η θέση την Άρσεναλ!

Πρέμιερ Λιγκ: Η Τσέλσι έριξε στην 3η θέση την Άρσεναλ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/1/2016 19:58
Με τον Ντιέγκο Κόστα να κερδίζει την αποβολή του Μερτεσάκερ στο 18’ και να σκοράρει στο 23’, η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Άρσεναλ στο «Έμιρειτς» και έριξε τους «κανονιέρηδες» στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου, καθώς επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στο «Έμιρειτς», κάνοντας το 2x2 απέναντι στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Στο παιχνίδι του «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Ντιέγκο Κόστα κέρδισε την αποβολή του Γκάμπριελ και αυτή τη φορά ανάγκασε τον Μέρτεσάκερ να πάει στα ντουζ νωρίτερα από τους υπόλοιπους! Οι «μπλε» μπήκαν ορεξάτα στο ματς, είχαν μεγάλη στιγμή στο 14’ με σουτ του Γουίλιαν και τέσσερα λεπτά μετά έγινε η φάση που έγραψε την ιστορία του ντέρμπι…

Μετά από κάθετη πάσα του Βραζιλιάνου, ο Ντιέγκο Κόστα ανατράπηκε από τον Μέρτεσάκερ και ο Κλάτεμπεργκ απέβαλε τον Γερμανό με κόκκινη κάρτα, μιας και ο φορ της Τσέλσι έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Τσεχ.

Ο Βενγκέρ «θυσίασε» τον Ζιρού για να βάλει αμυντικό (Γκάμπριελ), όμως η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, ανοίγοντας το σκορ στο 23’. Μετά από σέντρα του Ιβάνοβιτς, ο Ντιέγκο Κόστα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «παγώνοντας» το «Έμιρειτς».

Μετά το γκολ, η Τσέλσι πήγε το ματς σε χαμηλό ρυθμό και χωρίς να ρισκάρει έψαχνε ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 42’, όταν ο Τσεχ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κόστα και στη συνέχεια ο Μονρεάλ απομάκρυνε στη γραμμή την κεφαλιά του Ιβάνοβιτς.

Στον αντίποδα, η μοναδική αξιόλογη φάση των γηπεδούχων ήρθε στο 45+1’, με τον Φλαμινί να βρίσκεται αφύλακτος στην περιοχή, αλλά να μην μπορεί να σημαδέψει σωστά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Τσέλσι είχε την κατοχή, ωστόσο αυτή ήταν… φλύαρη, καθώς δεν μπορούσε να απειλήσει για ένα δεύτερο γκολ. Βέβαια στο 55’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δίκαια πέναλτι σε ανατροπή του Φάμπρεγκας από τον Κοσιελνί, ο οποίος «γκρέμισε» τον Ισπανό μέσο.

Η Άρσεναλ είχε σημαντική στιγμή στο 63’, με τον Κουρτουά να κάνει λάθος έξοδο και τους αμυντικούς της Τσέλσι να απομακρύνουν τελευταία στιγμή την μπάλα. Μετά το 75’, οι γηπεδούχοι ανέβασαν σημαντικά την πίεση τους, αναγκάζοντας τους «μπλε» να αμύνονται μαζικά. Παρόλα αυτά, με εξαίρεση ένα τακουνάκι του Φλαμινί στο 87’, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογη φάση, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκε στο -3 από την πρωτοπόρο Λέστερ και υστερεί στην ισοβαθμία από την 2η Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται μόλις στο +2 από την 4η Τότεναμ, που παραμένει στο κόλπο για τον τίτλο. Στον αντίποδα, η Τσέλσι έφτασε στους 28 βαθμούς και ανέβηκε στην 13η θέση της βαθμολογίας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.