Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πέρασε από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός

Σούπερ Λιγκ: Πέρασε από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/1/2016 17:22
Με σκόρερ τους Μπεργκ (56’) και Εσιέν (78’) και κορυφαίους τους Μπουμάλ και Μέστο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας. Με καθυστέρηση 25 λεπτών ξεκίνησε το δεύτερο μέρος λόγω πανό με υβριστικό περιεχόμενο για τον Σταύρο Κοντονή.

Με τον Μπεργκ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ επί Στραματσιόνι και τον Εσιέν να βρίσκει δίχτυα μετά από 2,5 χρόνια, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά και μείωσε προσωρινά στο -1 τη διαφορά από την 2η ΑΕΚ.

Σούπερ Λιγκ: Πέρασε από τη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός
Για 25 λεπτά άργησε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας του υβριστικού πανό κατά του Σταύρου Κοντονή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μιχάλης Δημητρόπουλος, δεν ξεκινούσε το παιχνίδι μέχρι να κατέβει και χρειάστηκε να επέμβουν οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων για να πείσουν τον κόσμο τους. Στο πέταλο των πρασίνων υπήρχαν και άλλα δυο πανό για το κλείσιμο της «Θύρας 13».

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής (70%), ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 2ο λεπτό, με τον Μέστο να βγάζει τη σέντρα για τον Μπεργκ, όμως ο Σουηδός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα. Ο Μπεργκ απείλησε ξανά στο 20’, ωστόσο δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Καλτσά.

Στο 33’, έπειτα από σέντρα του Μπουμάλ, ο Μουλόπουλος πρόλαβε σωτήρια τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Μπεργκ, ενώ στο 36’ οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα του Μεντί στον Τελάντερ.

Ένα λεπτό μετά ο Λεβαδειακός είχε καλή στιγμή με δυνατό σουτ του Μαχαίρα (έβγαλε δύσκολα ο Στιλ) και στο 39’ ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί. Μετά από κόρνερ του Καλτσά, ο Τσιντώτας έδιωξε το σουτ του Κουτρουμπή και εν συνεχεία ο Εσιέν, με προβολή σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα άουτ! Στο 40’ το σουτ του Αμπέντ έφυγε λίγο άουτ και στο 41’ ο Τσιντώτας είπε νέο «όχι» σε σουτ του Μπεργκ, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυνατά και είχε δύο καλές στιγμές για να προηγηθεί. Στο 47’ ο Τσιντώτας έβγαλε το φαλτσαριστό σουτ του Εσιέν και τρία λεπτά μετά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έδιωξε με γροθιές το σουτ του Πράνιτς.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 56’, με τον Μπουμάλ να μπαίνει στην περιοχή, να περνάει έναν αντίπαλο και να γυρνάει στον Μπεργκ, ο οποίος σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0. Λίγα λεπτά μετά το γκολ, ο Σουηδός αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Πέτριτς.

Ο Λεβαδειακός ανέβασε τις γραμμές του όμως ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε και στο 78’ «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Τελάντερ με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μέστο, αυτός κατέβασε υποδειγματικά τη μπάλα και έβγαλε τη σέντρα, ο Πέτριτς άφησε τη μπάλα και ο Εσιέν με δυνατό πλασέ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά από 2,5 χρόνια.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Λεβαδειακός είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των Μαχαίρα (80') και Γιακουμάκη (81') για να μειώσει, όμως ο Στιλ κράτησε το μηδέν, με το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.