Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση με τριάρα για ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση με τριάρα για ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/1/2016 19:17
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 την Καλλονή στην Τούμπα, ανέτρεψε το 2-1 της Μυτιλήνης και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Κλάους (58’), Μακ (64’) και Μπερμπάτοφ (81’) οι σκόρερ για τον «δικέφαλο» του Βορρά, που είχε και δύο δοκάρια.

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά κέρδισε με 3-0 την Καλλονή στην Τούμπα και πλέον περιμένει να μάθει στην αυριανή (15/1, 12:00) κλήρωση τον αντίπαλο για τη φάση των «8».

Το 2-1 υπέρ της Καλλονής στην Μυτιλήνη ανάγκαζε τους παίκτες του Τούντορ να πιέσουν από το ξεκίνημα για ένα γκολ που θα έδινε προβάδισμα πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυχτικά και στο 6ο λεπτό είχαν την πρώτη σημαντική στιγμή με προβολή του Κλάους, όμως ο Δαύκος μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 16’, ο Τζαβέλλας σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Αναστασιάδης πήγε να βάλει αυτογκόλ σε διώξιμο, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Λέοβατς.

Η Καλλονή κράτησε το μηδέν και στο 20’ φωνάζει δικαιολογημένα για την απόφαση του επόπτη να κόψει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Κάρλσον, ο οποίος έβγαινε σε τετ-α-τετ με τον Μελίσσα. Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ξυδά από τον Τζαβέλλα, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 36’ με ένα σουτ του Πέλκα έξω από την περιοχή, το οποίο δεν ανησύχησε τον Δαύκο. Ο γκολκίπερ της Καλλονής βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα (σ.σ. μετά τον αγώνα ο Τούντορ τον αποκάλεσε… Μπουφόν!) και ένα λεπτό μετά νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μακ, κρατώντας το μηδέν.

Οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη κατάφεραν να βρουν δίχτυα και να πάρουν σκορ πρόκρισης. Στο 52’ ο Δαύκος πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε φαλτσαριστό σουτ του Μυστακίδη, όμως στο 58’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο γκολκίπερ της Καλλονής απόκρουσε το σουτ του Μακ μέσα από την περιοχή, όμως ο Κλάους πήρε το… ριμπάουντ και «έγραψε» το 1-0.

Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Τούντορ και οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν δεύτερο γκολ στο 64’. Μετά από ωραία συνεργασία των Πέλκα και Μυστακίδη, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα και ο Μακ με κοντινό πλασέ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Η Καλλονή χρειάζονταν ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, ωστόσο δεν έδειξε διάθεση να κυνηγήσει ένα τέρμα. Ο ΠΑΟΚ είχε την πλήρη υπεροχή, απείλησε στο 80’ με σουτ του Βίτορ (έδιωξε ο Δαύκος) και ένα λεπτό μετά ο Μπερμπάτοφ σκόραρε με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.