Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα

Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/1/2016 20:54
Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος του πλανήτη για το 2015, καθώς κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για 5η φορά στην καριέρα του, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Κριστιάνο Ρονάλνο.

Το βραβείο της Χρυσής Μπάλας για το 2015 πήγε στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που φτάνει τις πέντε κατακτήσεις (2009, 2010, 2011, 2012, 2015) της κορυφαίας ατομικής διάκρισης στο ποδόσφαιρο.

Ο Αργεντινός ήταν το ακλόνητο φαβορί, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη ψηφοφορία, καθώς ο «Λίο» συγκέντρωσε το 41,33% των ψήφων. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθε δεύτερος με 27,76% και τρίτος ο Νεϊμάρ με 7,86%.

«Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για μένα να βρίσκομαι ξανά σε αυτή τη σκηνή. Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν στο κοινό και παρακολουθούσα τον Κριστιάνο. Είναι η 5η Χρυσή Μπάλα. Αυτά που ζω είναι πολύ περισσότερα από όσα είχα ονειρευτεί. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συμπαίκτες μου, θα ήταν αδύνατο να τα ζήσω. Σε κάθε παιχνίδι με βοήθησαν να μεγαλώσω, να ωριμάσω, να γίνω καλύτερος παίκτης, καλύτερος άνθρωπος. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε ο Μέσι.

Κορυφαίος προπονητής ο Λουίς Ενρίκε


Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα
Στα άλλα βραβεία της βραδιάς, καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση πέντε τίτλων για το 2015! Ο Ισπανός τεχνικός συγκέντρωσε το 31,08% των προτιμήσεων στην ψηφοφορία, με τον Γκουαρδιόλα να έρχεται δεύτερος με 22,97% και τον Χόρχε Σαμπαόλι με 9,47%.

Στις γυναίκες, η ομοσπονδιακή τεχνικός της ομάδας των ΗΠΑ, Τζιν Έλις πήρε το αντίστοιχο βραβείο. Από την άλλη, η Αμερικανίδα Κάρλι Λόιντ πήρε το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» στις γυναίκες.

Τέλος, το γκολ του Ουεντέλ Λίρα της Γκοϊανέζια κόντρα στην Ατλέτικο Γκοαϊνένσε βραβεύτηκε ως το καλύτερο της χρονιάς, επικρατώντας αυτών των Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπιλμπαό) και Αλεσάντρο Φλορέντσι (Ρόμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα).

Το κορυφαίο γκολ για το 2015:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.