Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Καρνέζης: «Θα μπαίναμε στα πλέι-οφ εάν δεν ήταν ο Φάμπρι»

Καρνέζης: «Θα μπαίναμε στα πλέι-οφ εάν δεν ήταν ο Φάμπρι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/6/2013 18:11
Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός θα έμπαινε στα πλέι-οφ εφόσον ο Φάμπρι δεν έρχονταν στον σύλλογο, εξέφρασε σε συνέντευξη του στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Ορέστης Καρνέζης.

Ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ανέφερε συγκεκριμένα πως ο Ισπανός τεχνικός δεν ταίριαζε με την φιλοσοφία του συλλόγου, τονίζοντας πως εάν η ομάδα δεν είχε εμπιστευτεί σε αυτόν της τύχες της, τότε θα είχε βγει στην Ευρώπη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ολοκληρωμένη ομάδα» τον Ολυμπιακό, μίλησε για την εξέλιξη του, για την εθνική, για τον Αναστασίου, ενώ χαρακτήρισε θετική την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ορέστης Καρνέζης


- Ιούνιος 2011-Ιούνιος 2013. Πόσο διαφορετικά είναι όλα;

«Πράγματι είναι μεγάλη διαφορά στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί είναι αλλιώς όταν αγωνίζεσαι και έχεις την πορεία που θες νιώθεις πιο γεμάτος σε σχέση με όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα και ψάχνεσαι να αλλάξεις κάτι. Θα έχω καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση σίγουρα. Όταν προσπαθείς, παλεύεις, αγωνίζεσαι προπονείσαι και δίνεις τα πάντα και δεν έρχονται όπως θες σημαίνει πως δεν εξαρτάσαι μόνο από εσένα γιατί παίζουν και πολλά άλλα. Σίγουρα θα υπάρχει απογοήτευση αλλά πρέπει να συνεχίσεις να παλεύεις πιο πολύ σε σχέση με πιο πριν. Να δεις τι έχει φταίξει, να έχεις αυτοπεποίθηση και να ευελπιστείς ότι υπάρχουν και καλύτερα».

- Ποιο ήταν το κίνητρό σου από τον Ιούνιο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2013 για να συνεχίσεις να προσπαθείς;

«Δεν αλλάζει το κίνητρο από την πρώτη ως την τελευταία μέρα. Προσπαθείς να δουλεύεις και να φτάσεις ψηλά. Όταν λες ότι παίζεις 1 ή 10 παιχνίδια καλά δεν πρέπει επαναπαύεσαι. Πρέπει πάντα κοιτάς τον επόμενο στόχο»-Πόσο δύσκολο ήταν να χειριστείς αυτό που έγινε το 2011 και ποιος ο ρόλος του Φερέιρα;

«Ο Ζεσουάλδο με βοήθησε πολύ γιατί δεν υπάρχει καλύτερη βοήθεια όταν κάτι δεν πάει καλά να συνεχίζει να σε πιστεύει και να σου δίνει αυτοπεποίθηση και γι αυτό το λόγο είναι και καταξιωμένος».

- Δεν πέτυχε όμως στον Παναθηναϊκό. Γιατί;

«Είναι δύσκολο κάποιος να πετύχει τον Παναθηναϊκό γιατί δεν υπάρχει υπομονή. Θέλει προσαρμογή. Είναι η πίεση μεγάλη. Αν δεν υπάρχει πίστωση χρόνου είναι δύσκολο».

- Ο φετινός Παναθηναϊκός πιστεύεις ότι θα την έχει;

«Είναι κάτι καινούργιο το φετινό. Δεν είναι όπως παλιά. Οι παίκτες δεν θα είναι τόσο ποιοτικοί. Το μπάτζετ είναι μικρό αλλά πώς θα τα καταφέρουμε να πρωταγωνιστήσουμε αποτελεί μεγάλο στοίχημα»

-Ο Παναθηναϊκός τη νέα χρονιά μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικός; Και τι στοιχεία πρέπει να έχει;

«Μεγάλο στοίχημα η ομοιογένεια. Πρέπει «δέσουν» όλοι και θα είναι ένα στοίχημα να είμαστε στους πρώτους και να είμαστε και ανταγωνιστικοί. Κάθε ομάδα είναι ξεχωριστή. Παίζουν πολλοί παράγοντες, ομοιογένεια όπως είπα αλλά και να δίνουν όλοι ότι μπορούν με δουλειά γιατί στην Ελλάδα τα ισοπεδώνουμε όλα. Λόγω αυτού ο προπονητής έχει δεμένα χέρια»

- Θεωρείς ότι είσαι αδικημένος; Γιατί καταξιώθηκες πριν 2 χρόνια περίπου.

«Δεν είμαι αδικημένος γιατί είμαι στον Παναθηναϊκό αλλά και στην Εθνική. Νιώθω δικαιωμένος γιατί με πολλές θυσίες, άγχος και υπομονή είμαι εδώ. Ο τερματοφύλακας είναι μια θέση και δεν αλλάζει όπως π.χ αυτή του δεξιού μπακ. Θέλεις πάντα να παίζεις, να είσαι ο καλύτερος, να φτάσεις όσο πιο ψηλά μπορείς. Δεν είναι στίβος που είσαι μόνος σου»

- Όταν έκανες αυτά τα δυο λάθη γράφτηκαν τα μύρια όσα για εσένα ενώ τώρα γίνεται το αντίθετο. Ποια είναι η απάντησή σου;

«Είναι καλό μάθημα για σας τους νέους δημοσιογράφους για να μην κατακρίνετε και να μην βάζετε ταφόπλακες σε κανέναν. Δεν έχει υπομονή ο κόσμος και οι περισσότεροι έχουν κρίση χωρίς να ξέρουν και δεν τους βοηθάει αυτό. Και εσείς που ξεκινάτε να μην έχετε παρωπίδες, να ενημερώνεστε γιατί στο ποδόσφαιρο χρειάζεται η ενημέρωση. Πρέπει να μάθετε και τακτικά θέματα για να έχετε καλύτερη κρίση».

- Ξέρουν ποδόσφαιρο οι δημοσιογράφοι;

«Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ποδόσφαιρο. Ξέρουν επιφανειακά και εσείς πρέπει να το αλλάξετε αυτό γιατί πρέπει να γίνει καλύτερος ο χώρος σας. Είναι στο χέρι σας να έχετε γενικές γνώσεις, τι σημαίνει ποδόσφαιρο και τι σημαίνει μπάλα γιατί έχει διαφορά»

- Στη δύσκολη περίοδο που πέρασες σε στήριξε κάποιος συμπαίκτης σου;

«Ήταν πολλοί αυτοί που με τόνωσαν. Την καλύτερη σχέση όμως την είχα με τον Κατσουράνη τον οποίο και εμπιστεύομαι. Τον ακούω γιατί ξέρει και έχει εμπειρία και έχει κάτι να σου πει. Τέτοιους ανθρώπους να τους έχετε ψηλά».

- Σε μια από τις χειρότερες πορείες του συλλόγου είχες πολύ καλή απόδοση. Πώς είναι για εσένα αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι είναι πρωτόγνωρη τέτοια πίεση. Συνήθως σε τέτοιες ομάδες ο τερματοφύλακας επεμβαίνει 5-6 φορές συνολικά. Από εκεί και πέρα κοιτάς μόνο εσένα για να είσαι καλά και να μην επηρεάζεσαι από άλλους παράγοντες και να δουλεύεις αφοσιωμένα και κάθε Κυριακή να είσαι συγκεντρωμένος».

- Είπες για υπομονή. Ποιοι πρέπει να δείξουν υπομονή;

«Οι οπαδοί οι οποίοι είναι στεναχωρημένοι και είναι λογικό γιατί έχουν συνηθίσει αλλιώς. Φέτος είχαμε να κερδίσουμε 5-6 ματς στη σειρά»

- Θα πάμε Βραζιλία;

«Αυτό θέλω να πιστεύω και το θέλουμε όλοι. Η Εθνική έχει πολύ ποιότητα με καταξιωμένους και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Θα είναι πολύ κρίμα αν δεν πάμε».

- Έχοντας μια γεμάτη χρονιά δεν έθεσες ως στόχο το εξωτερικό;

«Όλοι θέλουν τους στόχους και το καλύτερο για τους ίδιους. Αν μπορώ να ανταπεξέλθω σε πιο υψηλό επίπεδο θα είναι δέλεαρ. Δεν είναι όμως στο χέρι μου γιατί έχω συμβόλαιο με την ομάδα και πρέπει να συμφωνήσει. Αν δούμε κάτι τέτοιο ότι με βοηθάει εμένα όμως αλλά και τον Παναθηναϊκό θα το συζητήσουμε».

- Έχουν γραφτεί πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται για εσένα. Έχεις δεχτεί κάποια κρούση?

«Δεν έχω δεχτεί κάτι επίσημα ασχέτως που έχει γραφτεί κάτι».

- Σε όσους σε κατέκριναν για τα δύο λάθη σου και σου ζητούσαν σήμερα μια συνέντευξη τι θα έλεγες;

«Έχω δώσει. Δεν είμαι ούτε κολλημένος ούτε κομπλεξικός. Θα επεδίωκα να τους γνωρίσω καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις. Όλοι λένε ό,τι θέλουν αλλά πρέπει να μπορούν να κρίνουν σωστά και όχι με εμπάθεια».

- Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος ανταποκρίνεται στην εικόνα των ομάδων; Ποιος έπαιξε καλύτερα κατά τη γνώμη σου;

«Δεν έπαιζαν συνεχόμενα καλά όλες οι ομάδες. Άλλες φορές ο Αστέρας άλλες ο ΠΑΟΚ. Όμως ο Ολυμπιακός είναι πιο ολοκληρωμένος καθώς έχει αρκετά έσοδα, δικό του γήπεδο, αγωνίζεται και στην Ευρώπη. Όποιος έχει διάρκεια θα είναι ψηλότερα και βάσει της εικόνας των ομάδων είναι δίκαιη βαθμολογία».

-Έχει καλούς τερματοφύλακες η Ελλάδα;

«Έχουμε και είναι καλό γιατί οι ομάδες εμπιστεύονται και νέα παιδιά .Όχι μόνο τερματοφύλακες. Είναι καλό για να μπορέσουν να τους πουλήσουν και να μείνουν ζωντανές γιατί είναι σχεδόν μηδενικά τα έσοδα τους».

- Η γνώμη σου για Καπίνο, Κοτσόλη και Ταμπάκη;

«Είμαστε ισάξιοι. Έχουν ταλέντο και εμπειρία και όποιος καλείται να παίξει δεν θα έχει πρόβλημα».

- Ποια είναι η άποψή σου για τον Αλαφούζο; Πιστεύεις ότι έχουν όλοι ευθύνες για φέτος ή μόνο εκείνος;

«Κάνει προσπάθεια. Ήμασταν σε δυσμενείς συνθήκες. Φτάσαμε ένα βήμα από την καταστροφή. Δεν είχε πολλές γνώσεις για το ποδόσφαιρο αλλά προσπάθησε να βοηθήσει. Είναι ευγενικός και θα φανεί αν οι επιλογές του θα καλές. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν ευθύνες από την διοίκηση μέχρι τους παίκτες».

- Ο τίτλος είναι στόχος ή όχι;

«Ξεκινάς πάντα για τον τίτλο αλλά τα τελευταία χρόνια με τις πολλές αλλαγές χάσαμε την ταυτότητά μας και πρέπει να την ξαναβρούμε όσο δύσκολο και να είναι. Ο σύλλογος πληρώνει μια γενική κρίση. Πιο παλιά είχε πιο μεγάλο μπάτζετ. Όταν διαλύεται η πολυμετοχικότητα και δεν υπάρχει βασικός επενδυτής υποχρεωτικά διώχνεις υψηλά συμβόλαια ή ψάχνεις άλλη λύση όπως τώρα».

- Πιστεύεις στον Αναστασίου;

«Μακάρι να μείνει. Είναι Έλληνας και έχει γνώσεις και πολλές παραστάσεις. Μακάρι να μπορέσει να υλοποιήσει ότι έχει ως στόχο και να βρει ξανά ταυτότητα ο σύλλογος γιατί είναι δύσκολο να είμαστε ανταγωνιστικοί».

- Ποια είναι η άποψή σου για την απομάκρυνση των Καραγκούνη,Κατσουράνη και Βύντρα;

«Ήταν οικονομικά τα δεδομένα. Ο κ. Αλαφούζος σκέφτηκε ότι ήταν πολύ υψηλά τα συμβόλαιά τους και έκρινε ότι πρέπει να φύγουν. Όταν όμως ο βασικός κορμός αλλάζει και φεύγουν τέτοιοι παίκτες, όλα αλλάζουν. Ήταν αρχηγοί στον σύλλογο και όλοι ξέρουμε την αξία τους».

- Ποιον αντίπαλό σου από το ελληνικό πρωτάθλημα θα ήθελες για συμπαίκτη;

«Τον Σαλπιγγίδη».

-Θετική ή αρνητική η επιστροφή στη Λεωφόρο;

«Θετική γιατί λείπει μια έδρα που να μπορούν να δουν κάτι διαφορετικό οι οπαδοί καθώς το ΟΑΚΑ είναι στάδιο ενώ η Λεωφόρος έδρα».

- Ποιος προπονητής σε στήριξε πιο πολύ;

«Ο Πετράκης που από την Κέρκυρα με πήγε στον ΟΦΗ γιατί δεν ήμουν επαγγελματίας και με έφτασε εδώ αλλά και ο Φερέιρα που με στήριξε όταν δεν πήγαινα τόσο καλά. Μετά το ματς με την ΑΕΚ μου λέει "μην ακούς κανέναν, γίνε καλά και θα σου δοθεί ξανά η ευκαιρία". Μου την έδωσε με τον Ατρόμητο. Αποβλήθηκα αλλά μου είπε ότι "είσαι ο καλύτερος θες παιχνίδια απλά"».

- Σε πείραξε που δεν πήγες στο Euro;

«Ο κ. Σάντος έτσι έκρινε αλλά στεναχωρήθηκα. Όλοι θα ήθελαν να πάνε αλλά σεβάστηκα την απόφασή του και έπρεπε να δείξω ότι αξίζω για να κληθώ ξανά».

- Η γνώμη σου για τον Σισέ;

«Μπορούσε να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του. Δεν ήταν ηγέτης όπως ο Καραγκούνης, ήταν όμως πολύ μεγάλος παίκτης. Και πολύ απλό παιδί».

- Η γνώμη σου για τον Λέτο;

«Τρομερά προσόντα. Είναι πολύ κρίμα που έφυγε έτσι άδοξα από τον Παναθηναϊκό. Αν είχαμε τον Λέτο υγιή θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα το 2012. Το πιστεύω αυτό».

- Η γνώμη σου για τον Φάμπρι;

«Ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Προπονητής που δεν ταίριαζε με τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Οποιονδήποτε άλλο και να είχαμε, θα μπαίναμε στα πλέι οφ».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.