Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/1/2016 19:16
Με πολύ όμορφο γκολ του Βάργκας (30’), η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ (13/1).

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» πέρασε με 1-0 από την έδρα του Λεβαδειακού και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 13 Ιανουαρίου.

Το παιχνίδι των δύο ομάδων διεξήχθη 15 ημέρες μετά το σπουδαίο «διπλό» των Βοιωτών στο ΟΑΚΑ (2-1) για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Σε σχέση με τα ματς πρωταθλήματος, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές και η ΑΕΚ έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να φύγει με τη νίκη από τη Λιβαδειά.

Η «Ένωση» είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και αδυνατούσε να απειλήσει τον Λεβαδειακό, ο οποίος από την πλευρά του προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Βοιωτοί έψαχναν συνεχώς τον εγκλωβισμένο Μάντζιο και η μοναδική τους ευκαιρία ήρθε στο 12’ με ένα δυνατό σουτ του Μερεμπασβίλι, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης.

Η ομάδα του Πογιέτ απείλησε για πρώτη φορά στο 26’ με ένα άστοχο σουτ του Μπουονανότε και τέσσερα λεπτά μετά ο Βάργκας έδωσε τη λύση, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Μπαρμπόσα, Μπουονανότε και Βάργκας συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον τρίτο να πιάνει εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Μετά το γκολ, η ΑΕΚ είχε την απόλυτη υπεροχή, ωστόσο προτίμησε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και δεν απείλησε ιδιαίτερα για ένα δεύτερο γκολ. Ο δυνατός αέρας δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε μόλις μια καλή στιγμή, όπου η «Ένωση» θα μπορούσε να πετύχει το 2-0.

Στο 86’ ο Μπακάκης βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ απόκρουσε το πλασέ του, κρατώντας το 1-0. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ φωνάζει δικαιολογημένα για οφσάιντ-εφεύρεση του επόπτη, ο οποίος έκοψε λανθασμένα τον Αραβίδη, την ώρα που αυτός έβγαινε σε τετ-α-τετ!

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Μανωλάς (78’ Μεντί), Στάθης, Νικολάου (67’ Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Ντομοβίτσκι (46’ Μπεν), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος

ΑΕΚ : Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (75’ Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (73’ Σιμόες), Τζεμπούρ (67’ Αραβίδης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.