Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Βροχή» τα γκολ κατά της φτώχιας στο ΟΑΚΑ

«Βροχή» τα γκολ κατά της φτώχιας στο ΟΑΚΑ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/12/2015 19:07
ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ σ’ ένα φιλικό παιχνίδι κατά της φτώχειας και κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Η «Ένωση» νίκησε με 6-1, σ’ ένα ματς που όμως δεν είχε νικητές και ηττημένους.

Η ΑΕΚ και η Εθνική Αστέγων έβαλαν γκολ -συνολικά επτά (6-1)- στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σ’ ένα φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν αγκαλιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ της αλληλεγγύης.

«Βροχή» τα γκολ κατά της φτώχιας στο ΟΑΚΑ
Ο Γκουστάβο Πογιέτ ξεκίνησε με ομάδα που ήταν μίγμα βασικών και παικτών με ελάχιστο χρόνο συμμετοχή. Η «Ένωση» πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τα τρία σε διάστημα τριών λεπτών με τους Ανάκογλου (10’, 11’) και Κορδέρο (13’).

Το παιχνίδι ήταν χαλαρό και είχε αρκετές φάσεις, με τον Βάργκας να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο 27’ με ωραίο σκαφτό σουτ για το 4-0. Στο δεύτερο μέρος, ο Πογιέτ έκανε αρκετές αλλαγές, δίνοντας συμμετοχή και στους Άλκη Μαρκοπουλιώτη και Γιώργο Γιαννούτσο από την ομάδα Νέων.

Μάλιστα ο δεύτερος πέτυχε το 5-0 στο 65’ με πλασέ μέσα από την περιοχή. Η Εθνική Αστέγων έψαξε και αυτή ένα γκολ και το πέτυχε στο 71’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ταφίλη, αναγκάζοντας όλο τον κόσμο στο ΟΑΚΑ να χειροκροτήσει. Τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90', ο Φαγιέ διαμόρφωσε το τελικό 6-1 με σουτ μέσα από την περιοχή.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που δώσαμε ευκαιρία και χαρά στον κόσμο να έρθει και να χαρεί κι εκείνος το ματς. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσά μας, κάποιοι ίσως να είχαμε την τύχη να ασχοληθούμε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, αλλά όλοι είμαστε ίσοι», δήλωσε μετά το παιχνίδι στον OTE TV ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Εθνικής Αστέγων, Γιάννης Κώτσος, ευχήθηκε να σταματήσει να υπάρχει η Εθνική Αστέγων, ώστε όλοι να είναι ευτυχισμένοι στα σπίτια τους:

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν φανταζόμουν πως θα ήμουν προπονητής κόντρα στην ΑΕΚ. Νομίζω πως όλοι οι παίκτες το απολαύσανε, οι θεατές είδαν πολλά γκολ. Ευχαριστούμε τον κόσμο και τα παιδιά και με τη σειρά μου εύχομαι να σταματήσει να υπάρχει αυτή η ομάδα, να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, σε σπίτια. Είναι δύσκολο. Όσο χρειάζεται να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες όμως, θα είμαστε εδώ».

ΑΕΚ: Ντούνης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνης, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Κορδέρο, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Βάργκας. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Κρισάντους, Φαγιέ, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Μαρκοπουλιώτης, Ανδρεόπουλος, Γροντής

Εθνική Αστέγων: Ζαρίφης, Γουατάρα, Μελέτης, Σίτσα, Ασημάκης, Ντανιούγκο, Παπαπαναγής, Αγγέλης, Ταφίλης, Πετρόπουλος, Μπέσου. Έπαιξαν και οι Σόσαρι, Καϊφας και Αλβάστ.

Ταφίλης: «Το γκολ το πέτυχε όλη η ομάδα»


«Βροχή» τα γκολ κατά της φτώχιας στο ΟΑΚΑ
Ο σκόρερ της Εθνικής Αστέγων, Αντώνης Ταφίλης μίλησε μετά το παιχνίδι στον OTE TV, τονίζοντας πως το γκολ το πέτυχε όλη η ομάδα:

«Ήταν ένα καταπληκτικό συναίσθημα, αλλά το γκολ το πέτυχε όλη η ομάδα. Μπήκαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το ευχαριστηθήκαμε. Ο καθένας θα ήθελε να παίξει σε ένα τέτοιο γήπεδο. Κάθε χρόνο γίνονται τέτοιες πρωτοβουλίες για να στείλουμε το μήνυμα πως όλοι είμαστε ίσοι και πρέπει να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες».

Για το αν άλλαξε φανέλα με παίκτη της ΑΕΚ: «Ήθελα να αλλάξω με τον Τζανετόπουλο, που είναι και φίλος μου, αλλά δεν μπόρεσα. Δεν είμαι ΑΕΚ, αλλά θα ήθελα πολύ φυσικά να παίζω εδώ».

To μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ πριν την έναρξη:


«Βροχή» τα γκολ κατά της φτώχιας στο ΟΑΚΑ
"Η ΑΕΚ ΠΑΕ σας καλωσορίζει στο αποψινό φιλικό παιχνίδι και ευχαριστεί τόσο την Εθνική ομάδα Αστέγων όσο φυσικά την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο για την τιμή που μας επεφύλαξαν με τη συμμετοχή μας σε αυτό.

Η ΑΕΚ της προσφυγιάς και οι φίλαθλοί της πρωτοπορούν σε τέτοιες δραστηριότητες, που αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και με μηνύματα εναντίον της φτώχειας αλλά και κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού επιβεβαιώνουν την προέλευση και την ιστορία της ομάδας μας. Αποτελεί τιμή μας να τεθούμε αντίπαλοι αυτών των παιδιών, που με μία μπάλα στα πόδια δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Υιοθετούμε απόλυτα τη στάση ζωής τους ότι μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο! Χειροκροτήστε αυτούς τους αγωνιστές της ζωής και στηρίξτε τους
"

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.