Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

FC Santa Claus: Η ομάδα του Άγιου Βασίλη (video)

FC Santa Claus: Η ομάδα του Άγιου Βασίλη (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/12/2015 08:50
Το γνωρίζατε ότι ο Άγιος Βασίλης έχει δική του ποδοσφαιρική ομάδα; Το όνομα της είναι «FC Santa Claus» και μετέχει στην Γ΄ κατηγορία της Φινλανδίας!

Και όμως ο Άγιος Βασίλης έχει δική του εκπρόσωπο στα πρωταθλήματα της Φινλανδίας! Η FC Santa Claus, («Αθλητικός Σύλλογος Άϊ-Βασίλης» στα ελληνικά), εδρεύει στον Αρκτικό Κύκλο και προέκυψε από την συγχώνευση των Ροβανιέμι Ρέιπας και Ροβανιέμι Λάπι το 1993.

Μετέχει στην Γ΄ κατηγορία του φινλανδικού ποδοσφαίρου και δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στην Βαλτική τούνδρα, εκεί όπου το φως της ημέρας είναι σπάνιο. Κόκκινο και άσπρο είναι (φυσικά) τα χρώματα της ομάδας, ενώ έδρα της είναι το Κεσκουνένταα Στέιντιουμ, χωρητικότητας 4.000 θέσεων.

Σε 22 χρόνια ζωής, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στην 2η κατηγορία, ενώ για δέκα σεζόν (2001-2008, 2013-14) αγωνίζονταν στην 4η κατηγορία του φινλανδικού ποδοσφαίρου.

FC Santa Claus: Η ομάδα του Άγιου Βασίλη (video)
«Δεν παραπονιέμαι που αρκετός κόσμος δεν μας παίρνει τόσο στα σοβαρά...» δήλωσε στο «BBC» ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιούχα Ετελάϊνεν, και πρόσθεσε:

«Εάν κάποιος μου ζητούσε να υποστηρίξω, για παράδειγμα, την «FC Rainbow» (σ.σ Ουράνιο Τόξο) ή την «FC Easter Bunny (σ.σ. Κουνελάκι του Πάσχα), θα του απαντούσα αρνητικά. Ωστόσο, έχουμε παίξει κάποια μεγάλα παιχνίδια, όπως το φιλικό με την Κρίσταλ Πάλας ή αυτό με την Γουέστ Χαμ. Είμαστε στην 3η κατηγορία, αλλά ελπίζουμε σε μερικά χρόνια να βρεθούμε σε πιο μεγάλα πρωταθλήματα».

Σε ερώτηση για το αν ο Άϊ-Βασίλης από το Ροβανιέμι παρακολουθεί ο ίδιος παιχνίδια της «Santa Claus», ο πρόεδρος της ομάδας, απάντησε: «Λίγες φορές έρχεται στο γήπεδο, συνήθως 1-2 φορές το χρόνο».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.