Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/12/2015 00:26
Η Άρσεναλ νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο και διατηρήθηκε δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ, αφήνοντας τους «πολίτες» στο -4 από την κορυφή. Σκόρερ οι Γουόλκοτ και Ζιρού από ασίστ του Οζίλ, μείωσε λίγο πριν το φινάλε ο Γιαγιά Τουρέ.

Έστω και αν αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, η Άρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι και διατηρήθηκε δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Λέστερ.

Οι «πολίτες» πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα του ματς και είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ντε Μπρούιν για να ανοίξουν το σκορ. Στο 23’, ο Βέλγος δεν κατάφερε με συρτό σουτ να νικήσει τον Τσεχ, ενώ στο 32’ ο ίδιος έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Ότι δεν κατάφερε ο Ντε Μπρούιν, το έκανε ο Γουόλκοτ ένα λεπτό μετά. Ο Άγγλος επιθετικός πήρε τη μπάλα από τον Οζίλ και με τρομερό σουτ εκτός περιοχής , έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ.

Μετά το γκολ, οι «κανονιέρηδες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 45’ έφτασαν σε δεύτερο τέρμα με ωραίο πλασέ του Ζιρού. Την ασίστ έδωσε ξανά ο Οζίλ, ο οποίος έφτασε τις 15 στο φετινό πρωτάθλημα!

Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάζονταν ένα γκολ για να επιστρέψει στο ματς, ωστόσο αυτή που πίεζε για να σκοράρει ήταν η Άρσεναλ. Στο 53’ και στο 56’ ο Κάμπελ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 59’ ο Ράμσει βγήκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ, όμως ο Άγγλος έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το 3-0 και στο τελευταίο τέταρτο βγήκαν μπροστά, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 79’ ο Νάβας έκανε λάθος γύρισμα μέσα στην περιοχή, όμως στο 82’ ο Γιάγια Τουρέ με ένα έξοχο σουτ, μείωσε σε 2-1.

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά, με την Άρσεναλ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Ράμσει (82’) και τον Μπονί να απαντάει ένα λεπτό μετά, αναγκάζοντας τον Φλαμινί σε σωτήριο τάκλιν. Στο 87’, ο Τουρέ έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Ντε Μπρούιν, όμως το σουτ του Ιβοριανού ήταν άστοχο. Η Άρσεναλ άντεξε την πίεση των «πολιτών» και πήρε μια σπουδαία νίκη που την έφερε ξανά στο -2 από την κορυφή.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.