Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ:  Φινάλε με ήττα για ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Φινάλε με ήττα για ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/12/2015 22:01
Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε τα παιδικά λάθη των Ανέστη-Κολοβέτσιου και έφυγε με μεγάλο «διπλό» (2-1) από την έδρα της ΑΕΚ, που φωνάζει για ακυρωθέν γκολ του Γιόχανσον, όσο το σκορ ήταν στο 1-0. Μεγάλη εμφάνιση από τον Τσιντώτα.

Με το χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2015 η ΑΕΚ. Ό Λεβαδειακός πήρε σπουδαία νίκη με ανατροπή (2-1) στο ΟΑΚΑ και θα κάνει Χριστούγεννα από την 6η θέση της βαθμολογίας.

Από τα ξεκίνημα η άμυνα της ΑΕΚ έβγαζε προβλήματα και ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 2ο λεπτό, όμως ο Μάντζιος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανέστη σε τετ-α-τετ. Η απάντηση της «Ένωσης» ήρθε στο 10’, όταν ο Τσιντώτας πραγματοποίησε διπλή εξαιρετική απόκρουση στα σουτ των Γκάλο και Τζεμπούρ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και στο 16’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Γιόχανσον από το ύψος του πέναλτι. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο και στο φινάλε του ημιχρόνου θα μπορούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Κομίνης ακύρωσε για (ανύπαρκτο) επιθετικό φάουλ το γκολ του Γιόχανσον.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και στο 59΄έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0, όμως ο Τσιντώτας απόκρουσε με το ένα χέρι το σουτ του Μπουονανότε. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού ήταν εντυπωσιακός, όχι όμως και ο Ανέστης, ο οποίος έκανε το λάθος του 2015, χαρίζοντας στον Βοιωτούς το γκολ της ισοφάρισης! Στο 62’, σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» έκανε τραγική έξοδο, δίνοντας την ευκαιρία στον Τριποτσέρη να «γράψει» το 1-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο ο Τσιντώντας ήταν εντυπωσιακός, διώχνοντας σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε στο 65’ όπως και το σουτ του Γκάλο στο 69’. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού κράτησε το 1-1 και στο 70’ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Ο Μάντζιος έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέτσιο, μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ντομοβτσίσκι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πογιέτ έβαλε αμέσως τους Πλατέλλα-Βάργκας αντί των Μπουονανότε-Μπαρμπόσα, κινήσεις που δεν βοήθησαν την ΑΕΚ. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Λεβαδειακός «σκαρφάλωσε» στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.